Minoan Group: Αναζήτηση συνεργειών στην επένδυση στο Κάβο Σίδερο

03-04-17 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Συνεχίζει τις επαφές με πιθανούς συνεργάτες για την ανάπτυξη του resort στο Κάβο Σίδερο Λασιθίου Κρήτης ο σκωτσέζικος όμιλος της Minoan, μετά από το πράσινο φως για την υλοποίηση της επένδυσης. Ωστόσο, η μητρική των τουριστικών γραφείων Stewart Travel, John Semple Travel και King World Travel, αποκάλυψε ότι εξετάζει την πιθανότητα απόσπασης από τον όμιλο του τμήματος ταξιδίων και αναψυχής.

Επί του παρόντος, συζητήσεις διεξάγονται με ξενοδόχους, εταίρους για συμμετοχή σε κοινοπραξία, χρηματοδότες και επενδυτές έτσι ώστε να βρεθεί ο δρόμος που θα αποδώσει τη μέγιστη αξία στους μετόχους, όπως επισημαίνει η εταιρία.

Σύμφωνα με τον όμιλο, εάν επαληθευθούν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία μιλούν για κατάρρευση των προσφυγών κατά του προεδρικού διατάγματος που εγκρίνει την επένδυση, το ερχόμενο 12μηνο θα υπάρξουν αποδόσεις με τη μεγαλύτερη αξία στην ιστορία του ομίλου, επισημαίνει ο πρόεδρος της Minoan, Christopher Egleton.

Το σκέλος ταξιδίων και αναψυχής είχε αποδόσεις ύψους 715.000 λιρών παρά τον αρνητικό αντίκτυπο της ψηφοφορίας υπέρ του Brexit, η οποία προκάλεσε άμεση και σημαντική βραχυπρόθεσμη βουτιά στις επιχειρήσεις, μετά και την επίδραση της μείωσης κατά 50% στα ταξίδια στην Τουρκία.

Τα λειτουργικά κέρδη του ίδιου σκέλους περιορίστηκαν σε 272.000 λίρες έναντι 387.000 λιρών το προηγούμενο 12μηνο εξαιτίας της ταχείας υποτίμησης.

Ο όμιλος ανέφερε αύξηση της αξίας του κατά 11%, σε 67,8 εκατ. λίρες για τη χρονιά μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του 2016, έναντι 60,9 εκατ. λιρών το προηγούμενο 12μηνο. 

Τα μεικτά κέρδη είχαν αύξηση 8%, και διαμορφώθηκαν σε 7 εκατ. λίρες έναντι 6,5 εκατ. λιρών το προηγούμενο 12μηνο, όμως οι λειτουργικές απώλειες αυξήθηκαν κατά 247.000 λίρες, σε 788.000.

Στο σκέλος ταξιδίων και αναψυχής ο κ. Egleton αναφέρει υγιή επίπεδα οργανικής ανάπτυξης. Ωστόσο, όπως ξεκαθαρίζει, προκειμένου να επιτευχθεί μεγάλη ανάπτυξη μέσω εξαγορών, το συμβούλιο θα συνεχίσει να συνεργάζεται με συμβούλους εξετάζοντας την πιθανότητα διαχωρισμού του σκέλους αυτού από τον υπόλοιπο όμιλο καθώς και άλλες λύσεις.

Οι καθυστερήσεις στην Ελλάδα επηρέασαν με πολλούς τρόπους την ανάπτυξη του σκέλους αυτού, καθώς τα τελευταία χρόνια δεν καταφέραμε να αποκτήσουμε πολλές επιχειρήσεις φοβούμενοι μήπως υπάρξει άσκοπη πτώση της αξίας των μετοχών που αναμένονται από το πρότζεκτ στην Κρήτη, τόνισε.

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google