Νέα επενδυτικά σχέδια στον κλάδο των ξενοδοχείων

09-02-17 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η συμφωνία της εταιρείας Zeus International για την έλευση πρώτη φορά στην Ελλάδα της ξενοδοχειακής αλυσίδας Ramada, μέλους του αμερικανικού ομίλου Wyndham Ηotel Group, ενώ ένα νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων προγραμματίζει να κατασκευάσει στη Κρήτη η εταιρεία Ενεργειακή Τεχνική Aναπτυξιακή Α.Ε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», η Ενεργειακή Τεχνική Αναπτυξιακή Α.Ε. με έδρα στο Ηράκλειο σχεδιάζει την κατασκευή μονάδας 5 αστέρων με δυναμικότητα 176 κλινών σε έκταση 22,1 στρεμμάτων, στην περιοχή Κατσελιό του οικισμού Πλάκας στον Δήμο Αγίου Νικολάου. Στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι κατά την κατασκευή και λειτουργία του ξενοδοχείου θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας οι οποίες θα μπορούν να καλυφθούν από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Εξάλλου, η εταιρεία Ζeus International, που έφερε πέρυσι στην Αθήνα το ξενοδοχειακό σήμα του ομίλου της Wyndham, ανέλαβε τη διαχείριση του ξενοδοχείου Poseidon Resort που βρίσκεται 2 χλμ. μετά την πόλη του Λουτρακίου. Η συμφωνία προβλέπει την ανάληψη της διαχείρισης για χρονικό διάστημα 15 ετών με δυνατότητα παράτασης. Το πολυτελές συγκρότημα, με δυναμικότητα 320 δωματίων στο κεντρικό κτίριο και σε μπάνγκαλοους και βίλες, διαθέτει 5 εστιατόρια, συνεδριακό κέντρο για 450 άτομα κ.ά. Η Ζeus βρίσκεται τώρα στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων προκειμένου η ξενοδοχειακή πτέρυγα του συγκροτήματος να λειτουργήσει υπό το σήμα της Ramada, ενώ τα μπάνγκαλοους και οι βίλες υπό το σήμα της Wyndham. Παράλληλα, η Ζeus συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Στο μεταξύ, εξελίξεις αναμένονται εντός του επόμενου διμήνου και σε σχέση με την ολοκλήρωση της πώλησης από τη Eurobank του ξενοδοχείου Capsis δυναμικότητας 1.820 κλινών στη Ρόδο, το οποίο παραμένει κλειστό 6 χρόνια. Πληροφορίες από την αγορά φέρουν ως προτιμητέο επενδυτή τον επιχειρηματία Νίκο Κούτρα, ιδιοκτήτη 2 ξενοδοχείων στην Κω.

Αναδημοσίευση από kathimerini.gr

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο