Καθυστερήσεις στην επένδυση του Ελληνικού

11-01-17 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Για την καθυστέρηση στην έναρξη υλοποίησης της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό γράφει στη στήλη ο έμπειρος τουριστικός παράγοντας, σημειώνοντας υα ακόλουθα:

Με αφορμή ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ κ. Ντόρας Μπακογιάννη σχετικά με τις συνεχείς καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των προκαταρκτικών διαδικασιών, ώστε να  πραγματοποιηθεί η καταβολή της πρώτης δόσης που θα σηματοδοτήσει την έναρξη υλοποίησης της επένδυσης του Ελληνικού και εξετάζοντας τα  θέματα σε εκκρεμότητα όπως αυτά προσδιορίζονται στην ερώτηση, καταλήγω αβίαστα ότι απαιτείται, με τα Ελληνικά δεδομένα, χρονικός, ορίζοντας 10-12 μηνών για την ρύθμιση τους,  σύμφωνα με την πολύχρονη εμπειρία μου στην ανάπτυξη επενδυτικών projects.

Αναμένω με ενδιαφέρον  την απάντηση του Υπουργού και αναλογίζομαι αν δεν ήταν μεταξύ των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης, ποία θα ήταν η τύχη  της μεγαλύτερης σύνθετης τουριστικής επένδυσης της Μεσογείου;

Η σκόπιμη κωλυσιεργία  είναι εμφανής, λόγω των ανυπέρβλητων αριστερών ιδεοληψιών  υπέρ του κρατισμού, απέναντι στην ιδιωτική πρωτοβουλία και την ανάπτυξη .

Είναι αδιανόητο να μην αντιλαμβάνονται τα πολλαπλά  άμεσα και έμμεσα οφέλη της Οικονομίας σε όλους τους τομείς από την πραγματοποίηση της επένδυσης, μεγάλη αύξηση κρατικών εσόδων, καταπολέμηση ανεργίας, τόνωση των Ταμείων και την θεαματική αύξηση του τουρισμού της Αθήνας.

Η ανάπτυξη του Ελληνικού  με τα ξενοδοχεία, τις βίλες, τη μαρίνα και το καζίνο σε συνδυασμό με την επένδυση του Αστέρα Βουλιαγμένης θα δημιουργήσει προϋποθέσεις καθιέρωσης της Αθηναϊκής Ριβιέρας ως προορισμού πολυτελείας , αναβιώνοντας τις δόξες της Κυανής Ακτής.

Η συνεχής καθυστέρηση στην έναρξη υλοποίησης της επένδυσης είναι έγκλημα κατά του Ελληνικού λαού,  τη στιγμή που όλοι οι διεθνείς οικονομικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι επενδύσεις με φρέσκο χρήμα είναι η μόνη λύση για την έξοδο της Χώρας από την κρίση και την ανόρθωση της οικονομίας.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»