Νέο ξενοδοχείο στην Αρεόπολη Δυτικής Μάνης

27-11-16 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού  ενέκρινε το αίτημα ανέγερσης ξενοδοχείου τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων 4 αστέρων σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας κ.κ. Κων/νου και Α. Μαυροειδάκου, σε θέση εκτός οικισμού Αρεόπολης του Δήμου Ανατολικής Μάνης.   

Μεταξύ άλλων ετέθησαν οι όροι:

- Να μην επιτραπεί η κατασκευή κολυμβητικών δεξαμενών.

- Να υποβληθεί νέα αρχιτεκτονική μελέτη, η οποία να ακολουθεί τα ήδη προτεινόμενα ογκοπλαστικά και μορφολογικά χαρακτηριστικά των κτηρίων, αλλά με προσαρμογή τους στο φυσικό ανάγλυφο του αγροτεμαχίου, με μείωση στα τετραγωνικά δόμησης, ώστε να μην υπερβαίνουν τα 600 τ.μ., και με περιορισμό των υπόγειων χώρων στους απολύτως απαραίτητους για τη λειτουργική χρήση του ξενοδοχείου (τουλάχιστον 50%).

- Να ληφθεί μέριμνα ώστε τυχόν ηλιακοί συλλέκτες, κεραίες τηλεόρασης, μονάδες κλιματισμού και λοιπός μηχανολογικός εξοπλισμός, να μην εξέχουν από το επίπεδο της στέγης και να μην τοποθετηθούν σε εμφανή σημεία στις όψεις των κτηρίων, καθώς και γενικότερα στοιχεία και κατασκευές ξένα προς τη μορφή των κτηρίων και προς τα παραδοσιακά μανιάτικα πρότυπα (τέντες σκίασης, ομπρέλες, στέγαστρα κλπ.). Να υποβληθεί πριν την έναρξη των εργασιών σχέδιο με τις θέσεις των κλιματιστικών και των λοιπών μηχανολογικών εγκαταστάσεων και να δηλωθεί ο τρόπος κάλυψής τους, ώστε να μην είναι εμφανή.

- Ο φωτισμός των κτηρίων να είναι ήπιος και να μην τοποθετηθούν εμφανή φωτιστικά σώματα στον περιβάλλοντα χώρο τους ώστε να αποτραπούν φαινόμενα φωτορύπανσης.

- Να εμφαίνονται στα σχέδια οι πραγματικές στάθμες έδρασης των κτισμάτων σε σχέση με το φυσικό έδαφος. Στα σημεία όπου υπάρχουν προσβάσεις στα υπόγεια να αποτυπώνονται και οι αντίστοιχες διαμορφώσεις που απαιτούνται στον περιβάλλοντα χώρο.

-Η κάλυψη των υπογείων να μειωθεί κατά 50%, για την προστασία του ανάγλυφου του αρχαιολογικού χώρου.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ