Πώς διαμορφώνεται τώρα το επενδυτικό τοπίο για ξενοδοχεία στην Αττική

25-07-16 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Μετά την αίσια έκβαση της πώλησης του ξενοδοχείου Χίλτον Αθήνας, όπως δείχνουν οι μέχρι σήμερα πληροφορίες και την αναμενόμενη πλέον υπογραφή της τελικής σύμβασης για την παραχώρηση του Αστέρα Βουλιαγμένης, οι επενδυτικές ευκαιρίες,  σε υφιστάμενες μονάδες, στον χώρο των ξενοδοχείων στην Αθήνα είναι πλέον ελάχιστες, σχολιάζει ο έμπειρος τουριστικός πράγοντας, που συχνά αρθρογραφεί στη στήλη.

Υπάρχουν ακόμα δύο ξενοδοχειακές μονάδες, στην Αθήνα,  αξιόλογες,  που  θεωρώ ότι θα βρουν, σύντομα, το δρόμο τους για ανακαίνιση και λειτουργία με νέους επενδυτές.

Πρόκειται για: Το LEDRA, στη λεωφόρο Συγγρού και το ESPERIA PALACE, στην οδό Σταδίου.

Τo LEDRA  θα ξαναβγεί σε πλειστηριασμό το Σεπτέμβριο, εκτός και αν υπάρξει απ ευθείας συμφωνία Παρασκευαϊδη  - ALPHA BANK -  νέου επενδυτή ,που να διασφαλίζει τα συμφέροντα του Δημοσίου και Ταμείων. Βέβαια, χρειάζεται ριζική ανακαίνιση  με σημαντικό κόστος που θα αναλάβει ο νέος επενδυτής, προκειμένου  να  είναι ανταγωνιστικό στην κατηγορία του.

Με αυτές τις προϋποθέσεις,  τα έσοδα  από την πώληση δεν μπορεί να είναι υψηλά,  η προσωπική μου εκτίμηση είναι γύρω στα 40 εκατομμύρια ευρώ και θα υπάρξει μακροχρόνιος διακανονισμός μέρους του τιμήματος από την επισπεύδουσα τράπεζα.

Το ESPERIA  PALACE, ιδιοκτησίας του Ταμείου Νομικών,  ευρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τους πρώην μισθωτές, όμως φαίνεται ότι θα υπάρξει εξωδικαστική λύση, προκειμένου να κινηθούν πάλι  οι διαδικασίες επαναμίσθωσης.

Και η μονάδα αυτή χρειάζεται εκτεταμένη ανακαίνιση που θα είναι  ένας καθοριστικός παράγων για χαμηλότερο μίσθωμα με πιθανή περίοδο χάριτος.

Υπάρχει και το ακίνητο του πρώην ξενοδοχείου MIRAGE, στην Ομόνοια, που το επισκέφθηκα πρόσφατο, ιδιοκτησίας του Ταμείου Αεροπορίας, είναι όμως σε άθλια κατάσταση και κατά την άποψη μου, η μόνη συμφέρουσα και ενδεδειγμένη λύση είναι η κατεδάφιση  του και η ανέγερση νέου κτιρίου, για οποιαδήποτε χρήση.

Στο εξής μόνο με  νέες μονάδες εξ αρχής ή μετατροπή παραδοσιακών κτηρίων σε ξενοδοχεία, θα αυξάνεται το ξενοδοχειακό δυναμικό της Αθήνας/Αττικής.

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour