Minoan Group: Διαχωρισμός της επένδυσης στην Κρήτη και των ταξιδιωτικών γραφείων

31-03-16 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Την πιθανότητα διάσπασης του πολυαναμενόμενου πρότζεκτ στην Κρήτη από το τμήμα των τουριστικών πρακτορείων της, εξετάζει η Minoan Group, προκειμένου να επιταχυνθεί η ανάπτυξη του δεύτερου.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, η επιδιωκόμενη ανάπτυξη στο τμήμα ταξιδίων και τουρισμού εμποδίζεται από το γεγονός ότι δεν είναι ανεξάρτητο. Γι αυτό και εξετάζεται το κομμάτι των ταξιδιωτικών πρακτορείων του ομίλου να απεξαρτηθεί και να κινείται αυτόνομα.

Το πρότζεκτ για την ανάπτυξη του πολυτελούς resort στην Κρήτη, ακόμα και μετά την έκδοση του ΠΔ συνεχίζει να επιβαρύνει τον όμιλο, δημιουργώντας απώλειες προ φόρων της τάξης του 1,3 εκατ. λιρών και έχοντας «απορροφήσει» τα κέρδη προ φόρων του τμήματος ταξιδίων και τουρισμού (233.000 λίρες).

Οι συνολικές απώλειες του ομίλου προ φόρων για το περασμένο οικονομικό έτος ήταν 1,6 εκατ. λίρες, έναντι 1 εκατ. λιρών το προηγούμενο οικονομικό έτος.

Οι επιδόσεις του τμήματος των τουριστικών πρακτορείων συνάντησε το εμπόδιο μιας «διαμάχης με πάροχο υποστηρικτικών υπηρεσιών», η οποία έχει επιλυθεί.

Παρόλ’ αυτά, ο πρόεδρος του ομίλου, Christoper Egleton, χαρακτήρισε τη χρονιά ορόσημο για τον όμιλο καθώς ξεπεράστηκε το τελικό εμπόδιο για τον τελικό σχεδιασμό του πρότζεκτ στην Κρήτη. «Θα είναι ο καταλύτης για μία από τις σημαντικότερες ξένες επενδύσεις στον ελληνικό τουρισμό και θα αποδώσει σημαντικό value στους μετόχους, στηρίζοντας την τοπική οικονομία και δημιουργώντας 1.200 θέσεις εργασίας μακράς διαρκείας», τόνισε.

«Ήδη αναζητούμε τον καλύτερο τρόπο για να αναπτύξουμε ένα από τα πιο πολυτελή resort της Μεσογείου και να διασφαλίσουμε ότι μεγιστοποιούμε την απόδοση στους επενδυτές μας», τόνισε.

 

διαβάστε ακόμα

ΗΠΑ | Η πλειονότητα των ξενοδοχείων δεν βρίσκει προσωπικό- ελλείψεις στην καθαριότητα στο 50%
Πτώχευση FTI: Ελεγχόμενη η κατάσταση στον Τουρκικό τουρισμό - Πώς θα αντιμετωπιστούν οι απώλειες
ΥΠΑ: Σε επιχειρησιακή εφαρμογή οι διαδικασίες πλοήγησης αεροσκαφών μέσω Δορυφόρων
Travel+Leisure: 2 Ελληνικά ξενοδοχεία στα πιο προσιτά all in για το 2024
Πτώχευση FTI | Με εταιρία της οικογένειας Ρίζου συνεχίζουν τα ξενοδοχεία της Meeting point στην Κέρκυρα
Αρμένιοι τουριστικοί πράκτορες στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τις πτήσεις της AEGEAN
Πτώχευση FTI | Έφοδος δικαστικών επιμελητών σε ξενοδοχείο στην Κέρκυρα για ανεξόφλητα εμπορεύματα
Δήμος Κομοτηνής: Δημοπρασία για τη μίσθωση 6 bungalows στην Τουριστική Ακτή Φαναρίου
Εγκαίνια του Μουσείου Τσιτσάνη στα Τρίκαλα
Η λειτουργία του Συμβουλίου Οινοτουρισμού και η διασύνδεσή του με τους φορείς