Daily Mail: ο κ.Τσίπρας κηρύσσει πόλεμο στo all inclusive με υψηλότερη φορολογία! - Τι απαντά η Έλενα Κουντουρά

28-01-15 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Τις δηλώσεις Τσίπρα κατά του all inclusive. κατά την παρουσίαση του τουριστικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail σε εκτενές δημοσίευμα, τονίζοντας ότι o ριζοσπάστης νέος ηγέτης της Ελλάδας "κηρύσσει τον πόλεμο στα all inclusive θέρετρα της χώρας, που επισκέπτονται χιλιάδες Βρετανοί τουρίστες κάθε χρόνο" (δείτε την απάντηση της αναπληρωτή υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά).

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως αναφέρει, υποσχέθηκε να αλλάξει τον τύπο μαζικού τουρισμού που έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες και προς αυτήν την κατεύυνση μπορεί να αλλάξουν οι φορολογικοί κανόνες για τα all Inclusive ξενοδοχεία.

Ο κ.Τσίπρας, γράφει η βρετανική εφημερίδα, σκοπεύει να ενθαρρύνει τη μετάβαση από τις all inclusive διακοπές στο παραδοσιακό μοντέλο, όταν οι τουρίστες επισκέπτοντν τα τοπικά μπαρ, εστιατόρια και αξιοθέατα.

Τα all Inclusive ξενοδοχεία, τονίζει, είναι δημοφιλή για τις οικογένειες, οι οποίες με έναν σφιχτό προϋπολογισμό ξέρουν ότι δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν επιπλέον λογαριασμούς για φαγητό, ποτό και διασκέδαση. Την ίδια στιγμή, όμως, αυτό το μοντέλο είναι μια "καταστροφή" για τους τοπικούς καταστηματάρχες και τους ιδιοκτήτες εστιατορίων, διότι οι τουρίστες είναι κλεισμένοι στα all inclusive θέρετρα.

Στο δημοσίευμα φιλοξενείται και δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλη Κριτσωτάκη, υπεύθυνου για την τουριστική πολιτική του κόμματος, στους New York Times, που λέει: ότι τοall-inclusive δεν είναι το καλύτερο πράγμα για την τουριστική βιομηχανία.

Οι Βρετανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες, όπως σημειώνει, έχουν μακροχρόνια συμβόλαια με all-inclusive θέρετρα και για φέτος τυχόν αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς στην Ελλάδα είναι απίθανο να επηρεάσει τις αφίξεις.

Εκπρόσωπος του Thomas Cook δήλωσε: «Η αλλαγή στην κυβέρνηση δεν έχει καμία επίδραση στις δραστηριότητες μας στην Ελλάδα. Ως ταξιδιωτικός πράκτορας, είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας, οι οποίοι μπορούν να είναι βέβαιοι ότι μπορούν να κλείσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα με εμάς χωρίς καμία ανησυχία.»

Οι τουριστικοί επιχειρηματίες τόσο στη Βρετανία όσο και στην Ελλάδα, επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, αντιτίθενται στις φορολογικές αλλαγές που θα αυξήσουν το κόστος της επίσκεψης σε θέρετρα της χώρας.

Η Association of British Travel Agents προειδοποιεί ότι αν υπάρξει φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα θα οδηγήσει τους Βρετανούς παραθεριστές σε άλλες χώρες της Μεσογείου.

Ένας εκπρόσωπος της ΑΒΤΑ είπε: «Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει τις επιπτώσεις των ενδεχόμενων περιορισμών. Οι All-inclusive διακοπές συνεχίζουν να αυξάνονται σε δημοτικότητα, ιδίως μεταξύ των οικογενειών. Οι Έλληνες θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι θα μπορούσαν να κινδυνεύουν να χάσουν αυτό το κομμάτι της αγοράς των διακοπών σε άλλες χώρες, όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος. Ακόμα κι αν το all-inclusive θεωρηθεί ως μια αμφιλεγόμενη επιλογή, υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και πολλά all-inclusives ξενοδοχεία είναι μια ζωτική πηγή απασχόλησης για τον τοπικό πληθυσμό, τόσο άμεσα όσο και έμμεσα.»

Οι Βρετανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες διαφημίζουν ήδη αυτήν την περίοδο των κρατήσεων ότι οποιεσδήποτε αλλαγές επιφέρει η νέα κυβέρνηση δεν θα επηρεάσουν το κόστος των πακέτων διακοπών, καθώς έχουν ήδη συμφωνηθεί οι συμβάσεις και οι τιμές.

 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»