Costa Navarino: Μείωση 80% των λειτουργικών εκπομπών ρύπων από το 2019

06-12-23 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Mείωση 80% των εκπομπών από το 2019 πέτυχε η Costa Navarino (Luxury Collection, Westin, W, Mandarin Oriental) το 2022 χάρη σε πρωτοβουλίες αειφορίας όπως η χρήση μεγαλύτερου ποσοστού ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας ανά διαμονή και η διαχείριση του νερού και των αποβλήτων. 

Οι πρωτοβουλίες μείωσης των εκπομπών της Costa Navarino αναδείχθηκαν ως ορόσημο επιτυχίας τη μείωση των ρύπων μέσα από το σκέλος «responsible travel issue» του Αγγλικού κλαδικού εντύπου TTG Luxury.

Η εταιρία ανάπτυξης του Costa Navarino, TEMES, στοχεύει στην επίτευξη μηδενικών εκπομπών μέχρι το 2050, παράλληλα με στόχους όπως η χρήση 100% ηλεκτρισμού από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2030.

Ο προορισμός πρόσφαατα συμμετείχε στον διαγωνισμό XPRIZE Wildfire, που αποτελεί μια τετραετή παγκόσμια πρωτοβουλία με στόχο τον εντοπισμό βιώσιμων λύσεων για την αποφυγή πυρκαγιών, οι οποίες πρόσφατα προκάλεσαν καταστροφές σε μεγάλους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. 

Πάνω από 200 ομάδες σε παγκόσμια κλίμακα θα αναπτύξουν τεχνολογίες για τον εντοπισμό και μείωση των πυρκαγιών υψηλού κινδύνου εντός 10 λεπτών, με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, της ρομποτικής, των drone και αισθητήρων οι οποίοι θα εντοπίζουν άμεσα τις πυκραγιές πριν αυτές εξαπλωθούν.

Το 2009 η Costa Navarino ανέπτυξε το Navarino Environmental Observatory ως μια υποδομή που ειδικεύεται στην εξερεύρεση τρόπων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Το σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής περιλαμβάνει πολλές πρωτοβουλίες μεγάλης κλίμακας ώστε να διασφαλίζεται η βέλτιστη διαχείριση πηγών, όπως, για παράδειγμα, με την κατασκευή τριών δεξαμενών για ανάγκες άρδευσης.

Η Costa Navarino συνεργάζεται με τη WWF Greece για τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης και τα αποτελέσματα του φιλόδοξου στόχου της είναι η μείωση 38% κατά την περίδοο 2019-2022 αλλά και μείωση 53% του αριθμού πλαστικών μπουκαλιών. 

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε  μεταφύτευση περισσότερων από 7.000 ελαιόδεντρων σε νέες περιοχές για τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, στο πλαίσιο του μεγαλύτερου πρότζεκτ του είδους στην Ευρώπη. 

διαβάστε ακόμα

Αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών η επίσκεψη Κεφαλογιάννη στην Κεφαλονιά
ΕΟΤ και SKY express: Συνεργασία για την τουριστική προβολή της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές αγορές
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση Arabian Travel Market
Στρατηγική συνεργασία Ομίλου Sani/Ikos με το Πανεπιστήμιο Cornell
Τουρισμός: Η Ελλάδα τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός διακοπών για τους Ευρωπαίους το καλοκαίρι του 2024
Γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία: Αύξηση 4,5% στις πωλήσεις τον Απρίλιο
Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2024 | ΟΙ δράσεις στο Μουσείο Ακρόπολης το Σαββατοκύριακο
Όμιλος Μήτση | Νέος προορισμός η Κέρκυρα, με την αγορά του Messonghi Beach Hotel και τη διαχείριση του Belvedere Hotel
Υπερ-τουρισμός | Sebastian Ebel: Η TUI παίρνει "πολύ, πολύ σοβαρά" τις διαδηλώσεις, αλλά δεν τις βλέπει ως απειλή
TUI Fly | Ένα αεροπλάνο πρεσβευτής της ιστορίας των 50 χρόνων της