Ξενοδοχεία | Η Σαουδική Αραβία αγόρασε το 49% της πολυτελούς αλυσίδας Rocco Forte Hotels

04-12-23 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (PIF) αγόρασε το 49% του Ομίλου πολυτελών ξενοδοχείων Rocco Forte Hotels.

Η Rocco Forte Hotels ιδρύθηκε το 1996 και διαθέτει χαρτοφυλάκιο 14 πεντάστερων ξενοδοχείων και 20 ιδιωτικών βιλών στη Ρώμη, τη Φλωρεντία, τη Σικελία, το Λονδίνο, τις Βρυξέλλες, το Μόναχο, το Βερολίνο και την Αγία Πετρούπολη.

Το Ταμείο PIF, που διαχειρίζεται περισσότερα από 700 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, σχεδιάζει να διπλασιάσει το μέγεθος της αλυσίδας τα επόμενα πέντε χρόνια με νέα ξενοδοχεία στη Μέση Ανατολή, την Ιταλία και τις ΗΠΑ.

Ως μέρος της συμφωνίας, που ανακοινώθηκε σήμερα Δευτέρα, το ιταλικό κρατικό επενδυτικό ταμείο CDP Equity, το οποίο κατείχε το 23% θα αποχωρήσει από την επιχείρηση, μαζί με τις τέσσερις από τις πέντε αδερφές του Sir Rocco Forte, ο οποίος θα παραμείνει εκτελεστικός πρόεδρος.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται σε ρυθμιστική έγκριση, χωρίς να ανακοινωθεί το ποσό που θα δώσει το Ταμείο της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Sir Rocco δήλωσε ότι το Ταμείο PIF είναι ένας εξαιρετικός συνεργάτης για την ανάπτυξη της πολυτελούς ξενοδοχειακής αλυσίδας.

Μοιράζονται, είπε, το ίδιο όραμα με την οικογενειακή επιχείρηση για το brand και τη μελλοντική στρατηγική του ομίλου, γι αυτό και ανυπομονεί να συνεργαστεί μαζί της προκειμένου ο όμιλος να επεκταθεί και α βελτιώσει το ήδη υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της.

Ο επικεφαλής του τμήματος διεθνών επενδύσεων της PIF, Turqi Al Nowaiser, δήλωσε ότι η επένδυση του Ταμείου αντανακλά την εμπιστοσύνη του fund στη δύναμη των διεθνών ξενοδοχειακών αλυσίδων πολυτελείας, που έδειξαν αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα τα τελευταία χρόνια. 

διαβάστε ακόμα

Σε λειτουργία η πλατφόρμα JOBmatch, που συνδέει εργοδότες και όσους αναζητούν εργασία σε Τουρισμό - Εστίαση
Παρίσι: Επιχείρηση-σκούπα με επίκεντρο τους αστέγους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων
Τουρισμός | Νέες τακτικές συνδέσεις ζητούν οι τουριστικοί φορείς των Ιωαννίνων
WTTC | Ο τουρισμός της Πορτογαλίας ετοιμάζεται για ένα ιστορικό έτος
Η επαγγελματική εξουθένωση και η ψυχική υγεία απασχολούν τους εργαζόμενους και στην Ελλάδα
Sun d'Or: Νέες συνδέσεις με Κεφαλονιά και Σητεία από το Τελ Αβίβ
Προβολή της Ελλάδας σε Roadshow στη Γερμανία, που οργάνωσε ο FTI
Δύο προσφορές για ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών στη Θέρμη Λέσβου
Δήμος Τήλου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Ελληνοαυστριακή συνάντηση σε λαϊκούς χορούς στην Κρήτη