Βραβεία Μισελέν και στα ξενοδοχεία - Τι θα ισχύει στον πιο γνωστό οδηγό εστιατορίων από το 2024

09-10-23 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

O Oδηγός Μισελέν, εκτός από τα εστιατόρια, στο μέλλον θα ενσωματώνει και κριτικές ξενοδοχείων.

Σύμφωνα με την εταιρία, ειδικοί έχουν επιλέξει πάνω από 5.000 ξεχωριστά ξενοδοχεία και καταλύματα από όλο τον κόσμο, τα οποία από το 2024 θα λάβουν κλειδί Michelin ως νέο βραβείο.

Πρόκειται για μια ανεξάρτητη επιλογή ξενοδοχείων από 120 χώρες, που ξεχωρίζουν, και ανήκουν σε μεγάλο φάσμα τιμών και στυλ. Τα κριτήρια επιλογής είναι η αρχιτεκτονική και το ντιζάιν, η ποιότητα υπηρεσιών και η άνεση, η μοναδικότητα των εγκαταστάσεων, η αναλογία τιμής-επιδόσεων και το κατά πόσο το ξενοδοχείο αποτελεί έναν ανεξάρτητο ταξιδιωτικό προορισμό.

Ο Οδηγός Μισελέν θα αναδεικνύει τα καταλύματα με χαρακτήρα που προσφέρουν περισσότερο από απλώς ένα δωμάτιο για διανυκτέρευση. Τα ξενοδοχεία αυτά θα πρέπει να μπορούν να δέχονται απευθείας κρατήσεις από το Guide Michelin μέσω πλατφόρμας, ενώ οι ταξιδιώτες θα έχουν τη δυνατότητα να κοινοποιούν τις κριτικές και τις εμπειρίες τους. Η πλατφόρμα θα προσφέρει επίσης στους ταξιδιώτες υποστήριξη από ειδικούς οι οποίοι θα απαντούν στις ερωτήσεις τους σε πραγματικό χρόνο.

Το σύστημα κριτικών ξενοδοχείων αποτελεί την απάντηση του Michelin Guide στην καθιέρωση των χαρακτηριστικών της διαμονής που σχετίζονται με το ντιζάιν, το ντιζάιν εσωτερικών χώρων και των υπηρεσιών. Τα ξενοδοχεία που θα διεκδικήσουν ένα κλειδί Μισελέν στο μέλλον θα ανακοινωθούν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Όπως τα εστιατόρια, και τα ξενοδοχεία συμπεριλαμβάνονται στους οδηγούς Michelin, όμως ο τρόπος που αυτό γινόταν μέχρι σήμερα ήταν στη μορφή μιας απλής κατηγοριοποίησης που βασιζόταν στην άνεση, χωρίς ειδικό βραβείο για ξεχωριστά εστιατόρια, τα οποία θα μπορούν να λαμβάνουν  από ένα έως τρία αστέρια.-

 

διαβάστε ακόμα

Μόναχο: Ξεφάντωμα στη «Γιορτή της Μπύρας»
Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στη Σητεία / Sitia GeoFest 2024
Έκθεση ρομποτικών δεινοσαύρων στη Ζάκυνθο
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Ιαπωνία | Δύο εκδηλώσεις του ΕΟΤ στο Τόκιο
Συνεργασία του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ με το TikTok
Το Porto Sani του Sani Resort στη λίστα του Elite Traveler με τις 50 καλύτερες σουίτες για οικογένειες στον κόσμο
Κυκλάδες | Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι προορισμοί σε έσοδα καταλυμάτων και εστίασης τον Ιούλιο
Airbnb: Νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες μέσα στα επόμενα χρόνια
Ανοίγει ο δρόμος για περισσότερη ελευθερία στις τιμολογιακές στρατηγικές των ξενοδόχων
7 στους 10 ταξιδιώτες από την περιοχή APAC θα ξόδευαν περισσότερα στα ξενοδοχεία για εξατομικευμένες εμπειρίες