Conde Nast Traveller | 4 Ελληνικά ξενοδοχεία στην Hotlist με τα καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2023

27-04-23 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Tέσσερα Ελληνικά ξενοδοχεία ανήκουν στην Hotlist 2023 του περιοδικού Conde Nast Traveller με τα καλύτερα νέα σε όλο τον κόσμο αυτή τη χρονιά.

Οι συντάκτες του περιοδικού, που θεωρείται ως η παγκόσμια ταξιδιωτική Βίβλος, επέλεξαν τις καλύτερες επιλογές ξενοδοχείων που άνοιξαν την περυσινή χρονιά, από οικολογικά resort μέχρι μπουτίκ ξενοδοχεία με έμφαση στο ντιζάιν.

Τα Ελληνικά ξενοδοχεία που συμπεριλήφθηκαν στη λίστα είναι...

Aristide Hotel – Σύρος

Το μεγαλειώδες, νεοκλασικό εξωτερικό του ξενοδοχείου– με αετώματα και δωρικούς κίονες και μαρμάρινες εισόδους – διαψεύδουν τη χαλαρή, σαγηνευτική ατμόσφαιρα και την οικεία εξυπηρέτηση που προσφέρεται. Το Hotel Aristide μπορεί να δίνει την αίσθηση περισσότερο του club και του σπιτιού, επιτρέποντας στους επισκέπτες να συνδέονται με τον καλλιτεχνικό παλμό και το αληθινό δημιουργικό πνεύμα της Σύρου.

Ως κτίριο ορόσημο στην ακμάζουσα συνοικία Βαπόρια, προσφέρει θέα στο Αιγαίο. Από το εστιατόριο του τελευταίου ορόφου, προσφέρεται συναρπαστική θέα από φέρι που έρχονται και φεύγουν.

Τον τόνο στο χώρο έδωσε η ιδιοκτήτρια-μυθιστοριογράφος Oana Aristide, μια ήρεμη και έξυπνη παρουσία, που υποστηρίζεται από αφοσιωμένο προσωπικό. Η Φοντίνη και η Χρύσα στη ρεσεψιόν, ο σεφ Πέτρος στην κουζίνα και ο Κωνσταντίνος στο μπαρ έχουν επενδύσει τόσο συναισθηματικά στην επιτυχία του ξενοδοχείου όσο και η ιδιοκτησία.

Τα δωμάτια ξεκινούν από περίπου 320 λίρες.

 Cosme Hotel Paros – Πάρος

Αυτό το ξενοδοχείο – μέρος του χαρτοφυλακίου της Marriott Bonvoy’s Luxury Collection Hotels and Resorts – μοιάζει περισσότερο με αφήγηση. Το ακίνητο αντλεί τον φρέσκο, αλμυρό αέρα του Αιγαίου και του επιτρέπει να γεμίσει τα ασβεστωμένα πνευμόνια του, να αναδείξει τα μυριάδες μονοπάτια και περάσματα (εμπνευσμένα από τα φωτεινά ψαροχώρια της ίδιας της Πάρου) που συνδέουν τα δωμάτια με στοχαστικούς χώρους, τραπεζαρίες και υπαίθριο καθιστικό.

Η κουλ είσοδος πλαισιώνει την έκταση της ιδιωτικής παραλίας μπροστά από το ξενοδοχείο, και η πισίνα υπερχείλισης σε σχήμα ημισελήνου προσφέρει άνεση και αναζωογόνηση στους επισκέπτες.

Τα δωμάτια ξεκινούν από περίπου 395 λίρες.

Pagostas – Πάτμος

Είναι ξενώνας τριών υπνοδωματίων, που χτίστηκε το 1597 και ανακαινίστηκε το 2022.

Ένας αστερισμός από πιάτα Cannakale του 19ου αιώνα είναι τοποθετημένα σε έναν ασβεστωμένο τοίχο και ένα ζευγάρι σκαλιστές ξύλινες καρέκλες πλαισιώνουν ένα χαμηλό τραπέζι με ένα λεπτό, κεντημένο τραπεζομάντιλο.

Στο εσωτερικό, απότομα πέτρινα σκαλοπάτια οδηγούν σε δροσερά, ήσυχα δωμάτια με τεράστια παράθυρα που πλαισιώνουν τη θέα σε ένα συνονθύλευμα από λευκές, επίπεδες στέγες – προς τα επάνω στο μοναστήρι ή προς τα έξω στο Αιγαίο.

Είναι ένα masterclass στην ποίηση του τόπου, μια ωδή στη δεξιοτεχνία όπου κάθε αντικείμενο έχει βρει τη σωστή του θέση.

Τα δωμάτια ξεκινούν από 215 λίρες.

W Costa Navarino – Πελοπόννησος

Βρίσκεται σε παραθαλάσσιο ακίνητο 130 στρεμμάτων, σχεδιασμένο με τη μορφή ελληνικού παραθαλάσσιου χωριού. Το πρώτο ξενοδοχείο W στην Ελλάδα προσφέρει όλα όσα θα περίμενε κανείς από το διάσημο τολμηρό brand – DJ δίπλα στην πισίνα, γεωμετρικά μαξιλάρια, μια κεντρική πισίνα υπερχείλισης ιδανική για φωτογραφίες Instagram – καθώς και δόσεις ευεξίας, οικολογικής συνείδησης, και συμπερίληψης.

Υπάρχουν 246 Fabulous, Spectacular και Wow! επιλογές δωματίων που απλώνονται σε όλη την έκταση του ξενοδοχείου - προσπαθήστε να κάνετε κράτηση σε ένα από τα δωμάτια με κολύμβηση σε πισίνα υπερχείλισης, η οποία παρέχει πρόσβαση σε μια κοινόχρηστη πισίνα 90 μέτρων στο ισόγειο.

Όπως και τα άλλα ξενοδοχεία της Costa Navarino, υπάρχει μια πραγματική αίσθηση ζεστασιάς στην καρδιά του ξενοδοχείου από τα 350 μέλη του προσωπικού – παρόλο που είναι ξενοδοχείο μεγάλης επωνυμίας, τελικά πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση που είναι φιλόξενη.

Τα δωμάτια ξεκινούν από περίπου 215 λίρες.
 
 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο