Ανακλήθηκε η άδεια που είχε δοθεί στον Αστέρα Βουλιαγμένης για την κοπή 31 δέντρων

19-04-23 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Aνακλήθηκε η σχετική άδεια που είχε χορηγήσει η υπηρεσία δόμησης του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης στην ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΞΕ για κοπή 31 δέντρων με σκοπό την διάνοιξη διάβασης κάτω από την οδό Απόλλωνος προκειμένου να συνδεθεί η μαρίνα Βουλιαγμένης με τις παρακείμενες τουριστικές εγκαταστάσεις του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Σημειώνεται ότι το σχετικό θέμα για τη χορήγηση της άδειας είχε φέρει στη δημοσιότητα Tornos News. Την απόφαση για την ανάκληση της σχετικής άδειας έλαβε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Βάρης -Βούλας - Βουλιαγμένης.

Όπως αναφέρεται σχετικά στην απόφαση, επειδή μετά από σχετικό έλεγχο της υπ. αριθμ. Α/Α Πράξη 653484/07-04-2023 Έγκρισης Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας, που αφορά “ΚΟΠΗ 31 ΔΕΝΤΡΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΔΙΑΒΑΣΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ”, επί της οδού Απόλλωνος 40 στην Δ.Ε. Βουλιαγμένης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης προκύπτει ότι δεν έχει τηρηθεί η διαδικασία η οποία προβλέπεται για την κοπή δένδρων στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (243/2020 Κανονιστική Απόφαση του Δήμου), και επομένως δεν έχει εξασφαλισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, η προβλεπόμενη και απαιτούμενη έγκριση για την κοπή δένδρων αποφασίζεται η ανάκληση της σχετικής πράξης.

Κατά της απόφασης μπορεί να ασκηθεί προσφυγή στα Συμβούλια Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων βάσει του Ν. 4030/11 άρθρα 31,33 και κατ’ εφαρμογή του άρθρου 49 του Ν.4178/13, του άρθρου 26 του Ν.4495/17 και της εγκυκλίου 1 με αρ. πρωτ. 28141/1217/16-11-2017 του Υ.Π.ΕΝ. Η προσφυγή ασκείται εντός 30 ημερών στο πρωτόκολλο της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου με την καταβολή παραβόλου 50 ευρώ υπέρ του Δημοσίου.

διαβάστε ακόμα

Δήμος Ιεράπετρας: Πρόταση για συμμετοχή 4 παραλιών στο πρόγραμμα προσβασιμότητας
Τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Διακυβερνητική Επιτροπή της UNESCO
ΕΟΤ Γερμανίας | Ταξίδι εξοικείωσης στην Κρήτη για την τουριστική προβολή του προορισμού
Ισπανικά ξενοδοχεία | Χρονιά ρεκόρ για τις αλυσίδες Meliá και Barceló- Προσλήψεις 5.000 υπαλλήλων, με προσφορά στέγης
Βενετία | Ο υπερτουρισμός στο στόχαστρο- νέα περιοριστικά μέτρα από την 1η Ιουνίου
Stern | Η ανάπτυξη στην Ελλάδα δεν είναι για όλους - «Πόλη-κλειδί» τα Ιωάννινα
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ τουριστών στην Κωνσταντινούπολη το α΄τετράμηνο
Υπερ- τουρισμός | Manuel Molina (TSS): Να λάβουμε σοβαρά τις διαμαρτυρίες - έμφαση στην ευημερία των ντόπιων
Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας: Πρόταση για 4 παραλίες στο πρόγραμμα προσβασιμότητας του υπουργείου Τουρισμού
Φεστιβάλ Cretan Comic Con 2024