Όμιλος Katikies | Πρωτοβουλία για την ανάδειξη της γαστρονομίας και της οινικής κληρονομιάς της Σαντορίνης

06-04-23 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Έχοντας συμπληρώσει 35 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στα γαστρονομικά και οινικά δρώμενα της Σαντορίνης, ο Όμιλος Katikies προχώρησε το πρώτο τρίμηνο του 2023 στη δημιουργία της Vedema Initiative, μιας μη κερδοσκοπικής πρωτοβουλίας που στόχο έχει τον εντοπισμό, την καταγραφή και την ανάδειξη κάθε σημαντικής ιστορίας οίνου και γεύσης του νησιού που ως αναπόσπαστο κομμάτι του προορισμού της Σαντορίνης αξίζει να ειπωθεί εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων.

Η πρωτοβουλία αποτελεί φυσική συνέχεια των δράσεων που συστηματικά υλοποιεί ο Όμιλος την τελευταία πενταετία, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η διευρυμένη συνεργασία με τον Έκτορα Μποτρίνι, η αναγέννηση της Σελήνης του αείμνηστου Γιώργου Χατζηγιαννάκη, η συνεργασία με τον Γιάννη Καρακάση με αποκορύφωμα την αναβίωση της Selene Vedema και πιο πρόσφατα η επαναλειτουργία του ιστορικού Κουκούμαβλου με το Νίκο Πουλιάση.  

Οι τέσσερις πρώτοι πυλώνες δράσεων της πρωτοβουλίας είναι οι ακόλουθοι:

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της πρωτοβουλίας Vedema Initiative, o Βασίλειος Κουμπής, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου δήλωσε:

“Αποφασίσαμε ως Katikies να αφιερώσουμε μέρος της ενέργειας μας σε δράσεις και πρωτοβουλίες που φέρνουν στο προσκήνιο εντός και εκτός Ελλάδος την οινική κληρονομιά, τη γαστρονομική ιστορία και τον σημερινό πλούτο πρώτων υλών της Σαντορίνης. Σε αυτό το πλαίσιο αξιοποιούμε τους πόρους μας στην εύρεση, την καταγραφή και την επικοινωνία θεματικών άρρηκτα συνδεδεμένων με τη γαστρονομία και την οινική παράδοση του νησιού, χωρίς απαραίτητα αυτές οι θεματικές να συνδέονται με τα εστιατόρια ή τα ξενοδοχεία του Ομίλου”.

Τα ξενοδοχεία Katikies αποτελούν μία εντυπωσιακή συλλογή από επτά πολυτελείς ελληνικές μονάδες στη Μύκονο και τη Σαντορίνη. 

διαβάστε ακόμα

Θέρμη: Ποιος πλειοδότησε στο διαγωνισμό μίσθωσης 30 στρεμμάτων για τουριστικές εγκαταστάσεις
Ξυλόκαστρο: Διαγωνισμός μίσθωσης δημοτικού χώρου για Λούνα Παρκ
Άνδρος: Παραχώρηση ακινήτου για δωρεάν πάρκινγκ στους παραθεριστές του Μπατσίου
Λιγότερα κονδύλια για το «Τουρισμός υγείας και ευεξίας με την αξιοποίηση ιαματικών πηγών»
Ράλλυ Κισσάβου σε Μελιβοία, Σωτηρίτσα, Αγιά Λάρισας
Αεροδρόμιο Αθήνας | +16,5% η επιβατική κίνηση το 4μηνο Ιανουαρίου-Απριλίου 2024
Προχωρούν οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες για πάνω από 1.200 παραχωρήσεις σε παραλίες
To «Amaronda Resort & Spa» πέρασε στη διαχείριση της AMARE HOSPITALITY
Mastercard: Μ. Ανατολή & Β. Αφρική ωθούν στα ύψη τον τουρισμό πολυτελείας μέχρι το 2030 – Η νέα τάση για «οικολογική πολυτέλεια»
Emirates | Open Day πρόσληψης νέων μελών για το πλήρωμα καμπίνας στην Ελλάδα