Ουκρανία: Ακτίνα ελπίδας για την ειρήνη τα ξενοδοχεία – Ξεκινά πιλοτικό πρόγραμμα κατηγοριοποίησης από την Hotelstars

28-12-22 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, τα ξενοδοχεία της χώρας καλούνται να δώσουν ένα μήνυμα επιβίωσης και εμπιστοσύνης για την επιστροφή σύντομα σε κανονικές συνθήκες, 11 μήνες μετά τη Ρωσική εισβολή.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Ξενοδοχείων και Resort της Ουκρανίας, UHRA, και ο κρατικός φορέας Τουριστικής Ανάπτυξης, SATD, λάνσαραν επισήμως το σχεδιασμό τους για τον τουρισμό.

Όλα τα Ουκρανικά ξενοδοχεία προσκαλούνται να λάβουν γνώση για το σύστημα Ευρωπαϊκής κατηγοριοποίησης μέσω της ιστοσελίδας της Ένωσης Hotelstars και να διεξάγουν δωρεάν μη δεσμευτικό έλεγχο κατηγοριοποίησης σύμφωνα με τα κριτήρια Hotelstars.

Ο πρόεδρος της Hotelstars, Markus Luthe, δήλωσε ότι η Ουκρανία αποτελεί ένα παρατηρητικό μέλος της ένωσης από το 2021 και τα πρώτα σταθερά βήματα στη κατεύθυνση εισαγωγής μιας ενιαίας κατηγοριοποίησης ξενοδοχείων σχεδιάστηκαν για το καλοκαίρι του 2022.

Η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία οδήγησε βέβαια σε αναβολή του πρότζεκτ αυτού, πρόσθεσε, όμως ήρθε σχεδόν η ώρα να δώσουμε ένα σημάδι για τη δύναμη της ειρήνης του τουρισμού και, μεταφορικά, να κάνουμε τα λαμπερά αστέρια να φωτίσουν τις σκοτεινές νύχτες των Ουκρανών συναδέλφων μας.

Η πρόεδρος της UHRA, Irina Sidletska, υπογράμμισε: «Θέλουμε να φέρουμε τα ξενοδοχεία μας πίσω στην αγορά, ακολουθώντας τα Ευρωπαϊκά πρότυπα της Ένωσης Hotelstars, ώστε να κτίσουμε μια γέφυρα για διεθνή τουρισμό στην όμορφη χώρα μας και τους γεναίους ανθρώπους της».

«Στις συνθήκες ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ, οι Ουκρανοί ξενοδόχοι και η κοινωνία είναι έτοιμοι για τη μετάβαση στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για τη δημιουργία όλων των προϋποθέσεων για την ανάπτυξη της ξενοδοχειακής επιχείρησης, την ανταγωνιστικότητα και την υψηλή ποιότητά της σύμφωνα με τα πρότυπα της Ένωσης Hotelstars. Είμαστε ευγνώμονες για την αποτελεσματική συνεργασία και τις ευκαιρίες που παρέχονται στην ουκρανική αγορά», επισήμανε η Επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Τουριστικής Ανάπτυξης της Ουκρανίας (SATD) Maryana Oleskiv.

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια