Έφυγε από τη ζωή η ξενοδόχος Ντία Καψή | Οι ανακοινώσεις ΠΟΞ, ΣΕΤΕ και Ε.Ξ. Ρόδου

27-12-22 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Έφυγε από τη ζωή η ξενοδόχος Ντία Καψή, μία γυναίκα που σημάδεψε την πορεία του ελληνικού Τουρισμού.

Η Ντία Καψή ήταν ιδιοκτήτρια του ομίλου ΚΑΨΗΣ που είχε στην κατοχή του τα CAPSIS AGIA PELAGIA KAI CAPSIS RODOS.  Ήταν μητέρα 3 κοριτσιών.

H Ντία Καψή ήταν μία από τις δύο θυγατέρες του Θάνου και της Μαρίκας Καψή, οι οποίοι ξεκινώντας από την Αίγυπτο στις αρχές της δεκαετίας του 1930, όπου και το πρώτο τους ξενοδοχείο, έκτισαν μία από τις πρώτες μεγάλες ελληνικές ξενοδοχειακές αυτοκρατορίες, τα Capsis Hotels.

Η αρχή έγινε το 1966 στο Ηράκλειο της Κρήτης με το Capsis Astoria στην πλατεία Ελευθερίας και ακολούθησαν σταδιακά, από το 1970, το Capsis Hotel στη Θεσσαλονίκη, που έγινε σε συνεργασία με την οικογένεια Βάρδα, και το Capsis Beach στην Αγία Πελαγία Kρήτης, όπως και τα Metropolitan Capsis Hotel & Apartments στη Ρόδο και το Esperia Capsis Hotel στην Αθήνα.

Το 1986 η Μαρίκα Καψή απεβίωσε αφήνοντας πίσω τις κόρες της, Λένα και Ντία.

Η Ντία ανέλαβε τις μονάδες στην Αγία Πελαγία και στη Ρόδο και η Λένα το Capsis Astoria στο Ηράκλειο και το Capsis Hotel στη Θεσσαλονίκη.

Η απώλεια της Ντίας Καψή που υπηρέτησε με σεβασμό και αξιοπρέπεια τον ξενοδοχειακό κλάδο μέχρι το τέλος, αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην μεγάλη οικογένεια του Τουρισμού.

Πηγή: fonimaleviziou.gr

** Η κηδεία της Ντίας Καψή θα γίνει την Τετάρτη 28/12 στις 11.00 πμ στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους στην Αθήνα. 

Ιδρυτικό μέλος του ΣΕΤΕ

Η Ντία Καψή ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Στην πρώτη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε από τον εμπνευστή του ΣΕΤΕ Σπύρο Κοκοτό, στο “Elounda Mare” στις 31 Οκτωβρίου 1991, μετείχαν, μαζί βεβαίως με τον κ.Κοκοτό, ακόμη 8 κορυφαίοι τουριστικοί επιχειρηματίες της χώρας: ο αείμνηστος Νίκος Μεταξάς, ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης, ο Τηλέμαχος Γρηγοριάδης, ο Νίκος Αγγελόπουλος, ο Στέφανος Βούλγαρης, η Ντία Καψή, ο Ι.Σμπώκος και η Τζίνα Μαμιδάκη (με αυτήν ακριβώς τη σειρά αναφέρθηκαν τότε στην ιδρυτική διακήρυξη της Ένωσης-που έγινε τελικά Σύνδεσμος). Η συνάντηση οργανώθηκε για να “εξετάσουν το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού Τουρισμού, τις σχέσεις Πολιτείας-Τουριστικών Επιχειρήσεων, την αποτελεσματικότητα των συνδικαλιστικών οργανώσεων του ευρύτερου τουριστικού τομέα, αλλά και την ικανότητα και διάθεση της Πολιτείας να επιλύσει τα χρονίζοντα προβλήματα του κλάδου”.

Σύμφωνα με το βιογραφικό της σημείωμα στην ιδρυτική πράξη του ΣΕΤΕ, γεννήθηκε το 1950 και σπούδασε στο PIERCE COLLEGE στην Αθήνα και στο Ecole Hoteliere De Lauzanne στην Ελβετία.

Η ΠΟΞ για τη Ντία Καψή

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΞ αναφέρει:

"Ο Πρόεδρος κ. Γρηγόρης Τάσιος και τα Μέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων αποχαιρετούν με θλίψη και συγκίνηση την Ντία Καψή, μια από τις πιο δυναμικές και πρωτοπόρες γυναίκες επιχειρηματίες στον κλάδο της Φιλοξενίας. Ξενοδόχος δεύτερης γενιάς και μέλος της εμβληματικής οικογένειας που δημιούργησε το δικό της μύθο στην ιστορία του ελληνικού Τουρισμού, η Ντία Καψή ακολούθησε τα βήματα των γονιών της από μικρή ηλικία και πολύ γρήγορα ξεχώρισε για τον δυναμισμό της, συμβάλλοντας με τις προσπάθειές της στην ανάπτυξη του τομέα.   

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους οικείους της. Θα την θυμόμαστε πάντα ως δικό μας άνθρωπο. Τιμώντας την επιθυμία της, το Δ.Σ. της ΠΟΞ θα καταθέσει αντί στεφάνων, δωρεά στη μνήμη της στην Ιερά Μονή Παναγίας Καλυβιανής (Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης)". 

To συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΕΤΕ, του διοικητικού συμβουλίου και των στελεχών του οργανισμού, του ΙΝΣΕΤΕ και της Marketing Greece

Η απώλεια της Ντίας Καψή, που υπηρέτησε για δεκαετίες με συνέπεια τον ξενοδοχειακό κλάδο, αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην μεγάλη οικογένεια του Τουρισμού.

Η Ντία Καψή, ιδρυτικό μέλος του ΣΕΤΕ και επί σειρά ετών μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου, συνέβαλε με τις ιδέες της στην ανάληψη πρωτοβουλιών και την υλοποίηση σημαντικών δράσεων για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Ο ΣΕΤΕ, το διοικητικό συμβούλιο και τα στελέχη του οργανισμού, το ΙΝΣΕΤΕ και η Marketing Greece, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, στην οικογένεια και στους οικείους της.

Θα μείνει στη μνήμη όλων μας για το ήθος, την ευπρέπεια και την ευγένεια της.

Η Ε.Ξ. Ρόδου

"Με βαθιά συγκίνηση η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου αποχαιρετά, την Ντία Καψή, μια από τις πιο δυναμικές και πρωτοπόρες γυναίκες επιχειρηματίες της Ξενοδοχειακής μας οικογένειας, ιδιοκτήτριας του Ξενοδοχειακού ομίλου Capsis Hotels, διατελέσασας Πρόξενου της Τσεχίας στη Ρόδο.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, απευθύνουμε το ύστατο χαίρε.

Η Ντία Καψή που αφήσε το δημιουργικό και αέναο αποτύπωμά της στην ιστορία του τουρισμού, θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας, και θα εμπνέει τις επόμενες γενιές".

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους οικείους της.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ