Κομισιόν | Προς απαγόρευση τα πλαστικά με σαμπουάν μιας χρήσης στα ξενοδοχεία

15-12-22 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο της κατάργησης των πλαστικών μιας χρήσης στα ξενοδοχεία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, είναι πιθανό να καταργηθούν τα μπουκαλάκια σαμπουάν, λοσιόν και αφρόλουτρου, που παρέχουν τα ξενοδοχεία, τα οποία θα υποχρεωθούν να δίνουν επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες ή να καταργήσουν τα δωρεάν προϊόντα περιποίησης.

Το 40% των πλαστικών υλών και το 50% του χαρτιού που χρησιμοποιούνται στην ΕΕ προορίζονται για συσκευασίες, τόνιζε η Κομισιόν στην πρόσφατη έκθεσή της για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, υπογραμμίζοντας: Αν δεν αναληφθεί δράση, η ΕΕ θα επιβαρυνθεί κατά 19 % στα απορρίμματα συσκευασιών έως το 2030, ενώ στην περίπτωση των απορριμμάτων πλαστικών συσκευασιών, η αύξηση μπορεί να φτάσει στο 46%.

Πολλές εταιρείες έχουν ήδη διακόψει τα πλαστικά μιας χρήσης για ξενοδοχεία, αλλά το σχέδιο της ΕΕ θα το επιβάλλει για όλους.

Η πρόταση πρόκειται να συζητηθεί σύντομα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην έκθεσή της η Κομισιόν, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει ότι οι νέοι κανόνες θα εξασφαλίσουν στους καταναλωτές επιλογές επαναχρησιμοποιήσιμων συσκευασιών, θα τους απαλλάξουν από περιττές συσκευασίες, θα περιορίσουν τις υπερβολικές συσκευασίες και θα παρέχουν σαφείς επισημάνσεις για την προώθηση της ορθής ανακύκλωσης. Όσον αφορά τη βιομηχανία, θα δημιουργήσουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, ιδίως για τις μικρότερες επιχειρήσεις, θα μειώσουν την ανάγκη για παρθένα υλικά, θα ενισχύσουν την ικανότητα ανακύκλωσης της Ευρώπης και θα καταστήσουν την Ευρώπη λιγότερο εξαρτημένη από πρωτογενείς πόρους και εξωτερικούς προμηθευτές. Οι κανόνες αυτοί θα θέσουν τον τομέα των συσκευασιών σε τροχιά κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ