Ευρωπαϊκά ξενοδοχεία: Σε πλεονεκτική θέση έναντι των ανεξάρτητων μονάδων οι ξενοδοχειακές αλυσίδες

09-12-22 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σε πλεονεκτική θέση έναντι των ανεξάρτητων ξενοδοχείων βρίσκονται οι μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες τόσο ως προς την σημερινή τους κατάσταση όσο και τις προοπτικές τους για το μέλλον.

Αυτό προκύπτει από την έρευνα «European Accommodation Barometer 2022» που διενήργησε η Statista για λογαριασμό της Booking, η οποία βασίστηκε σε δείγμα 1.000 διευθυντών ξενοδοχείων από την Ευρωπαϊκή ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Ειδικότερα, το 57% των διευθυντών αλυσίδων ξενοδοχείων ήταν αισιόδοξοι όσον αφορά τις τιμές δωματίων, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 48% των ανεξάρτητων ξενοδόχων. Τα δύο τρίτα των πρώτων και το 56% των δεύτερων δήλωσαν ικανοποιημένοι από τις πληρότητες των ξενοδοχείων τους, ενώ οι εκπρόσωποι των αλυσίδων ξενοδοχείων είναι αισιόδοξοι και για την πρόσβαση σε κεφάλαια και τις προοπτικές επενδύσεων.

Το 80% του συνόλου του δείγματος ανέδειξε το ενεργειακό κόστος ως τη μεγαλύτερη πρόκληση για τις επιχειρήσεις τους. Το 48% θεωρεί την γενικότερη οικονομική κατάσταση κεντρικό πρόβλημα, ενώ ακολουθούν οι ελλείψεις προσωπικού, με το 43% να ανησυχούν για την πρόσληψη προσωπικού και το 42% για το κόστος της μισθοδοσίας.

Οι ερωτηθέντες εμφανίστηκαν σχετικά καθησυχασμένοι για τις προκλήσεις που θέτει η αειφορία με το 29% να βλέπει προβλήματα σε αυτό το ζήτημα. Ο ανταγωνισμός αποτελεί πρόβλημα για το 28% του δείγματος και αντίστοιχο ποσοστό ανησυχεί για τις επενδυτικές ανάγκες.

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour