Σταμάτησε η κατασκευή του ξενοδοχείου του Πικέ στη Μάλαγα γιατί βρέθηκε Μουσουλμανικό νεκροταφείο

01-11-22 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Στον πάγο μπήκαν οι εργασίες κατασκευής του νέου ξενοδοχείου του Ισπανού άσσου της Μπαρτσελόνα και πρώην συζύγου της Σακίρα, Ζεράρ Πικέ, καθώς στο οικόπεδο βρέθηκε Μουσουλμανικό νεκροταφείο.

Οι εργασίες κατασκευής αφορούσαν τετράστερο ξενοδοχείο και διεξάγονταν από τη κοινοπραξία Kerald Holding στην οποία ο Ισπανός ποδοσφαιριστής έχει πλειοψηφικό μερίδιο.

Στην πορεία των εργασιών ήρθαν στο φως εκατοντάδες τάφοι με προσανατολισμό προς τη Μέκκα, με συνέπεια να ξεκινήσουν αρχαιολογικές εργασίες οι οποίες εξελίσσονται με ραγδαίους ρυθμούς.

Οι τάφοι χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα και το ισχυρότερο σενάριο είναι ότι η κατασκευή τους συμπίπτει με τη Χριστιανική κατοχή της σημερινής πόλης της Μάλαγας, δήλωσε ο αρχαιολόγος και διευθυντής της εταιρίας που είναι υπεύθυνη για την αρχαιολογική έρευνα, Arqueosur, Alberto Cumpián.

Ο κ. Cumpián επισήμανε ωστόσο ότι τα ευρήματα δεν έχουν μεγάλη αρχαιολογική αξία και ότι η κατασκευή του τουριστικού καταλύματος ενδέχεται να ενεργοποιηθεί σύντομα, ενδεχομένως «από τον ερχόμενο Ιανουάριο». Η τεχνική ομάδα της Arqueosur θα συνεχίσει τις ανασκαφές μέχρι αυτή την ημερομηνία, και στη συνέχεια η Kerald Holding οφείλει να συντηρήσει τις κατασκευές και τα πολύτιμα στοιχεία που βρέθηκαν.

Το ακίνητο, που αποκτήθηκε από την οικογενειακή επιχείρηση του Πικέ έναντι περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ τον Ιούλιο του 2021, θα φιλοξενήσει ξενοδοχείο που θα διαχειρίζεται η Meliá Hotels International. Η επιφάνειά του είναι 3.000 τ.μ. και βρίσκεται στο πολιτιστικό Golden Mile της πόλης της Ανδαλουσίας, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, όπου επί δεκαετίες λειτουργούσε ο κινηματογράφος Andalusian, στην οδό Victoria.

Αρχικός στόχος ήταν η δημιουργία ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων, αλλά λόγω των δυσκολιών που προέκυψαν από την απόκτηση των σχετικών οικοδομικών αδειών, επιλέχθηκε η κατηγορία των τεσσάρων αστέρων.

 

διαβάστε ακόμα

«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google
Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise
Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά