Τρία ξενοδοχεία ανά τον κόσμο με ονομασίες, που προκαλούν έναν Έλληνα: Σε ποιο δεν θα μένατε;

07-07-22 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Η ελληνική γλώσσα, έχει μεγάλο πλούτο, νόημα και σημασία, χρησιμοποιείται δε πολύ ποιητικά και εύστοχα στην ονοματοδοσία ξενοδοχείων και θέρετρων σε όλο τον κόσμο.

Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις, λέξεις που σε άλλες γλώσσες σημαίνουν κάτι διαφορετικό, αλλά στην ελληνική δεν ακούγονται καθόλου καλά ή έχουν αρνητική σημασία.

Ακολουθούν τρία παραδείγματα ξενοδοχείων που φυσικά χαίρουν μεγάλης εκτίμησης στον κλάδο της φιλοξενίας- ωστόσο έχουν την ατυχία να φέρουν ελληνόηχα ονόματα τα οποία μάλλον είναι απωθητικά για τους ‘Ελληνες.

Πρώτο και …καλύτερο, το Malaka Hotel στην Ινδονησία, το οποίο εν αγνοία του φέρει το όνομα μίας λέξης που έχει καταλήξει να είναι πασίγνωστη σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης- τη γνωρίζουν ακόμη και οι λιγότερο ταξιδεμένοι άνθρωποι, αφού παντού, σε κάθε γωνιά του κόσμου, υπάρχουν Έλληνες που τη χρησιμοποιούν με διάφορους τρόπους.

Το Malaka Hotel Bandung κατά τα άλλα, είναι ένα συμπαθέστατο ξενοδοχείο 3 αστέρων τύπου bed and breakfast με ζεστή, μοναδική και προσιτή ποιοτική φιλοξενία ξεχωριστού αρχιτεκτονικού ντιζάιν. Το Malaka Hotel Bandung συνδυάζει την οικονομική προσιτή τιμή με την ποιοτική εμπειρία σε τέσσερις τύπους ξεχωριστών δωματίων στους επισκέπτες του: Superior, Tropical, Deluxe και Suite Rooms. Επίσης, διοργανώνει με επιτυχία ρομαντικούς γάμους και άλλες εκδηλώσεις. Απλά αναρωτιέται κανείς, εάν θα το διάλεγε ποτέ συνειδητά κάποιος   Έλληνας για την διαμονή του…

Ακόμη εντονότερα συναισθήματα, προκαλεί το Charos Deluxe Resort & Spa στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν. Με μότο του, «Ανακαλύψτε την ηρεμία», και, «Από τότε που υπάρχει η ανθρωπότητα, υπάρχουν άνθρωποι που αναρωτιούνται τι υπάρχει πέρα από το βουνό», το πολυτελές ξενοδοχείο προσφέρει υψηλές υπηρεσίες φιλοξενίας στους επισκέπτες του. Υπάρχουν πολλοί τύποι δωματίων και σουιτών, από Standard μέχρι Deluxe αλλά και διάφορες επιλογές κρεβατιών, όπως Kingsize και Twin. Στους επισκέπτες που διαμένουν στα Deluxe δωμάτια, προσφέρεται μπουρνούζι και παντόφλες. Στα ξεχωριστά διαμερίσματα του θέρετρου, ο επισκέπτης απολαμβάνει επιπλέον ανέσεις, όπως σαλόνι, μικρή πισίνα, φινλανδικό μπάνιο και τούρκικο χαμάμ. ‘Ολη αυτή η άνεση και η πολυτέλεια όμως, ίσως να μην είναι αρκετά ελκυστική για τον Έλληνα τουρίστα, ο οποίος λόγω της ονομασίας του ξενοδοχείου,  είναι φυσικό να κάνει συνειρμούς μίας πιο… πάγιας φιλοξενίας.

Από την άλλη πλευρά, το ξενοδοχείο Casa Chalia στη Μέριδα του Μεξικό, δεν είναι καθόλου χάλια… Ζωηρόχρωμο, ζωντανής μεξικανικής αρχιτεκτονικής και ατμόσφαιρας, το παραδοσιακό ξενοδοχείο βρίσκεται μέσα στην καταπράσινη φύση, με θέα στα αγέρωχα βουνά της Μέριδα, ενώ σε κοντινή απόσταση συναντώνται σημαντικά τα αξιοθέατα της περιοχής, όπως είναι τα ερείπια των Μάγια. Επιπλέον, η Μέριδα είναι γνωστή για τα εστιατόριά της και τη μεσογειακή της κουζίνα, χαρακτηριστικό που συχνά εκτιμάται από τους ‘Ελληνες τουρίστες, ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ότι το Casa Chalia θα εκτιμηθεί το ίδιο, κι ας μην ανταποκρίνεται στο όνομά του.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο