125 χρόνια Kempinski Hotels

13-04-22 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

‘Ενα σημαντικό ορόσημο σημειώνεται φέτος στην ιστορία των Kempinski Hotels, καθώς η εταιρεία ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 125α γενέθλιά της.

Μετά το ξεκίνημά της ως οικογενειακή επιχείρηση εμπορίου κρασιών και εστιατορίων το 1897, η Kempinski διαχειρίζεται σήμερα μια συλλογή από 80 κομψά ξενοδοχεία, θέρετρα και κατοικίες σε 34 χώρες σε όλο τον κόσμο, με άλλα 26 έργα υπό ανάπτυξη από τη Βραζιλία έως το Πεκίνο.

Για να τιμήσει την περίσταση, η εταιρεία λάνσαρε τον ιστότοπο 125 Anniversary Special, ο οποίος περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα από γενναιόδωρες προσφορές και εκπτώσεις έως και 25% σε διαμονές που θα πραγματοποιηθούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου και με ευέλικτη πολιτική ακύρωσης. Ο ιστότοπος θα ρίξει επίσης φως σε μερικά από τα βασικά κεφάλαια της ιστορίας της Kempinski και θα παρουσιάσει το καστ των χαρακτήρων που συνεχίζουν να τη γράφουν ακόμη και σήμερα.

Όταν το 1897 ιδρύθηκε η εταιρεία, ο έμπορος κρασιού και εστιάτορας Berthold Kempinski είχε ήδη δεσμευτεί να προσφέρει υποδειγματική εξυπηρέτηση πελατών. Τα εστιατόριά του στο Βερολίνο ήταν από τα πιο δημοφιλή στην πόλη και όταν η εταιρεία εισήλθε στον ξενοδοχειακό κλάδο, το όνομα Kempinski έφερε ήδη τη φήμη της αριστείας.

Στη συνέχεια, η Kempinski αναπτύχθηκε σταθερά τις επόμενες δεκαετίες, πρώτα στη Γερμανία με νέα ξενοδοχεία στο Μόναχο, το Αμβούργο και τη Φρανκφούρτη και στη συνέχεια σε βασικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς. Το 1992, η εταιρεία πέτυχε αρκετές σημαντικές υπογραφές και άνοιξε το πρώτο της ξενοδοχείο στην Κίνα, το Kempinski Hotel Beijing Lufthansa Center. Έκτοτε, η εταιρεία αναπτύχθηκε ραγδαία στην Κίνα, όπου η ευρωπαϊκή της κληρονομιά και η φήμη για υπηρεσίες ποιότητας, βοήθησαν στην εξασφάλιση συμφωνιών διαχείρισης για μερικά από τα πιο εμβληματικά ακίνητα στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των δύο πρόσφατων ξενοδοχείων στο Universal Beijing Resort.

Ταυτόχρονα, η Kempinski αναπτύσσεται σταθερά στην ευρύτερη περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, όπου ήταν από τις πρώτες διεθνείς εταιρείες που άνοιξαν ξενοδοχεία σε βασικούς προορισμούς. Το 2017, η Kempinski έκανε το ντεμπούτο της στην Αμερική με το πρώτο πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων στην Κούβα, το Gran Hotel Manzana Kempinski La Habana και έκτοτε επεκτάθηκε με ένα δεύτερο θέρετρο στην Κούβα και ένα στη Δομινίκα. Η πρόσφατη υπογραφή του Kempinski Laje de Pedra Hotel & Residences, ενός ακινήτου ορόσημο στη Βραζιλία που έχει προγραμματιστεί να ανοίξει το 2024, δείχνει τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της εταιρείας στην περιοχή.

Το 1897, ο Berthold Kempinski ενθουσίασε τους πελάτες του με καινοτομίες που δεν είχαν ξαναδεί στη βιομηχανία της φιλοξενίας: Μικρές πινελιές όπως το σερβίρισμα του κρασιού σε ποτήρι και η προσφορά μισών μερίδων και μενού σε σταθερή τιμή. Σήμερα, η κληρονομιά του ζει, καθώς η Kempinski συνεχίζει να καινοτομεί σε όλο τον κόσμο.

 

 
 
 
 
Περιοχή συνημμένων

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»