Έρευνα για την ανάπτυξη της αγοράς πολυτελών ξενοδοχείων έως το έτος 2031

08-04-22 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Στα 160,4 δισ. δολάρια θα φθάσει η παγκόσμια αγορά πολυτελών ξενοδοχείων έως το 2031, με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 5,1%, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Allied Market Research.

Ειδικότερα, η ανάπτυξη της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας, η αύξηση της προτίμησης των ταξιδιών αναψυχής και η αλλαγή του ανθρωπίνου βιοτικού επιπέδου, διαπιστώθηκε ότι οδηγούν στην ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς πολυτελών ξενοδοχείων.

Τα συμπεράσματα της έκθεσης με τίτλο «Αγορά πολυτελών ξενοδοχείων ανά Τύπο (Επαγγελματικά ξενοδοχεία, ξενοδοχεία αεροδρομίου, ξενοδοχεία με σουίτες, θέρετρα, κλπ.), ανά κατηγορία (Αλυσίδα, Ανεξάρτητα): Ανάλυση Παγκοσμίων Ευκαιριών και Πρόβλεψη της Βιομηχανίας, 2020-2031» της Allied Market Research αναδεικνύουν ότι η παγκόσμια βιομηχανία πολυτελών ξενοδοχείων απέφερε έσοδα 95,1 δις. δολάρια το 2020 και αναμένεται να αποφέρει 160,4 δις. δολάρια έως το 2031, σημειώνοντας CAGR 4,7% από το 2022 έως το 2031. Τα βασικά σημεία τα οποία αποτέλεσαν το πλαίσιο της έρευνας, έχουν ως εξής:

Πρωταρχικοί καθοριστικοί παράγοντες της ανάπτυξης

Η ανάπτυξη της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας, η αύξηση της προτίμησης των ταξιδιών αναψυχής και η αλλαγή του βιοτικού επιπέδου οδηγούν την ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς πολυτελών ξενοδοχείων. Ωστόσο, οι υψηλές τιμές στέκονται εμπόδιο στην ανάπτυξη της αγοράς. Από την άλλη, το αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών να αποκτήσουν εμπειρίες νέου είδους, τόσο περιπέτειας, όσο και ψυχαγωγίας παρουσιάζει μελλοντικές ευκαιρίες για τα επόμενα χρόνια.

Σενάριο Κορωνοϊού

Λόγω των παγκόσμιων  lockdown, η πανδημία είχε αρνητικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς πολυτελών ξενοδοχείων, ειδικά στην αρχική φάση.

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και οι κανόνες κοινωνικής απόστασης περιόρισαν μεταξύ άλλων και την ανάπτυξη της αγοράς πολυτελών ξενοδοχείων. 

Για να διατηρήσει την ηγετική του θέση καθ' όλη την προβλεπόμενη περίοδο, ο κλάδος των ξενοδοχείων  business κατείχε το υψηλότερο μερίδιο αγοράς το 2020, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το ένα τρίτο της παγκόσμιας αγοράς πολυτελών ξενοδοχείων και εκτιμάται ότι θα διατηρήσει την ηγετική του θέση καθ' όλη την περίοδο πρόβλεψης. Επιπλέον, το ίδιο τμήμα προβλέπεται να εμφανίσει το υψηλότερο CAGR 5,8% από το 2022 έως το 2031. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας αγοράς πολυτελών ξενοδοχείων ανά τύπο αποτελείται από επιχειρηματικά ξενοδοχεία, με τα ξενοδοχεία αεροδρομίων να ακολουθούν.

Η Βόρεια Αμερική θα διατηρήσει την κυριαρχία της έως το 2030

Βάσει επικράτειας, η Βόρεια Αμερική κατείχε το υψηλότερο μερίδιο αγοράς όσον αφορά τα έσοδα το 2020, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το ένα τρίτο της παγκόσμιας αγοράς πολυτελών ξενοδοχείων. Επιπλέον, η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού αναμένεται να σημειώσει το ταχύτερο CAGR της τάξης του 6% κατά την περίοδο πρόβλεψης, λόγω των προγραμμάτων ταχείας ανάπτυξης που υλοποιούνται στην περιοχή.

Οι κορυφαίοι παίκτες της αγοράς

Οι επιχειρήσεις που συνετέλεσαν στα συμπεράσματα της έρευνας, είναι σημαντικοί ξενοδοχειακοί όμιλοι και έχουν ως εξής:

Four Seasons Holdings Inc.

Intercontinental Hotels Group

Marriott International Inc.

Hyatt Corporation

ITC Hotels Limited

Shangri-La International Hotel Management Ltd

Jumeirah International LLC

The Indian Hotel Companies Limited

 

 
 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη