Tο πρώτο ευρωπαϊκό ξενοδοχείο Virgin Hotels ανοίγει στο Εδιμβούργο

16-03-22 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για το πρώτο Virgin Hotels στην Ευρώπη, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του στο Ηνωμένο Βασίλειο την 1η Ιουνίου.

Η Virgin Hotels, brand ξενοδοχείων πολυτελείας lifestyle από τον ιδρυτή της Virgin Group, Sir Richard Branson, ανακοίνωσε ότι οι κρατήσεις για το πρώτο της ευρωπαϊκό ξενοδοχείο Virgin Hotels Edinburgh, μπορούν να γίνονται απευθείας στον ιστότοπο του ξενοδοχείου. Σύμφωνα με την εταιρεία, επόμενος ευρωπαϊκός σταθμός για τα Virgin Hotels , θα είναι πολύ σύντομα και το ομώνυμο ξενοδοχείο στη Γλασκώβη.

Το ξενοδοχείο Virgin Hotels Edinburgh βρίσκεται στην εμβληματική περιοχή India Buildings, στην Παλιά Πόλη του Εδιμβούργου, σε απόσταση αναπνοής από το Κάστρο του Εδιμβούργου και διαθέτει 222 δωμάτια και σουίτες, πολλαπλούς χώρους εστίασης και μπαρ, όλα σχεδιασμένα με το δικό τους ξεχωριστό ντιζάιν. Οι κοινόχρηστοι χώροι περιλαμβάνουν το Commons Club, το εμβληματικό εστιατόριο και μπαρ της Virgin Hotels που λειτουργεί ως ένα σύγχρονο κοινωνικό κλαμπ και την Eve, μια ζωντανή, ολοήμερη τραπεζαρία, που προσφέρει μια προοδευτική προσέγγιση στη νυχτερινή διασκέδαση του Εδιμβούργου. Ο χώρος του ξενοδοχείου φιλοξενεί επίσης μια εκκλησία του 19ου αιώνα,  γνωστή σήμερα ως Greyfriars Hall, η οποία έχει ανακαινιστεί για να χρησιμοποιηθεί ως ειδικός χώρος εκδηλώσεων. Επιπλέον, από τον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου, η ανεμπόδιστη θέα στο Κάστρο του Εδιμβούργου κόβει την ανάσα.

Τα δωμάτια και οι σουίτες, φωτεινά και ευάερα με ζεστά υφάσματα και τοπικά έπιπλα, μεταξύ άλλων διαθέτουν το πατενταρισμένο, εργονομικά σχεδιασμένο κρεβάτι της Virgin Hotels, κόκκινο μίνι ψυγείο SMEG γενναιόδωρα εφοδιασμένο με μια εκλεκτή ποικιλία  τοπικών προϊόντων. Επιπλέον, τα μαροκινά χαλιά των σουιτών, είναι κατασκευασμένα σε συνεργασία με τη Lālla London που υποστηρίζει τους γυναικείους συνεταιρισμούς υφαντικής και  περισσότερες από 180 γυναίκες υφάντριες σε δυσπρόσιτα χωριά, παρέχοντας σημαντική βοήθεια στις ίδιες και στις οικογένειές τους.

Στους 10 ορόφους του ξενοδοχείου, οι επισκέπτες έχουν πολλές επιλογές δωματίων ή σουιτών 15 διαφορετικών κατηγοριών, όπως η signature σουίτα, το Richard's Flat με όμορφα ανακαινισμένα αρχιτεκτονικά στοιχεία και επιπλωμένο με σύγχρονα κομμάτια, προκειμένου να επιτευχθεί η τέλεια ισορροπία. Επίσης, η ιδιαίτερη σουίτα Eve Branson, που βρίσκεται κάτω από το καμπαναριό της ανακαινισμένης μεσαιωνικής εκκλησίας, όπου η δραματική αρχιτεκτονική μετριάζεται με μια σιωπηλή παλέτα σε πλούσιες υφές, είναι εμπνευσμένη από τη μητέρα του ιδρυτή της Virgin. Για τους επισκέπτες που αναζητούν το διαφορετικό, υπάρχει η μαροκινή σουίτα Kasbah Tamadot,  με το μυστικό σαλόνι στον δεύτερο όροφο, τέντες με παραδοσιακά υφάσματα διακοσμητικά γιορτινά φανάρια και πολυτελή έπιπλα.

Ο σχεδιασμός του ξενοδοχείου, ο οποίος αποτελεί συνεργασία  της Virgin Hotels και των σκωτσέζικων στούντιο σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής ICA Studio, Four-by-Two και Joelle Reid Interiors, διατηρεί τα αξιοσημείωτα στοιχεία του αρχικού κτιρίου, ενώ προσθέτει μια αίσθηση στυλ και κομψότητας. Το ξενοδοχείο υπόσχεται έναν εκπληκτικό συνδυασμό παλιού και νέου για να αποτυπώσει πλήρως τον χαρακτήρα της πόλης του Εδιμβούργου, σε συνδυασμό με την εξατομικευμένη υπηρεσία για την οποία είναι γνωστός ο όμιλος Virgin Hotels.

Το ξενοδοχείο συνεργάστηκε με το Visto Artwork για την επιμέλεια της τέχνης σε όλο το ξενοδοχείο, ενσωματώνοντας έργα ντόπιων καλλιτεχνών. Η ιστορία της τοποθεσίας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των έργων, συνδυάζοντας την κληρονομιά του κτιρίου με τον σύγχρονο χαρακτήρα του σχεδιασμού του ξενοδοχείου. 

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο