Ελληνικά ξενοδοχεία | Υψηλότερος ο δείκτης ικανοποίησης το 2021 και έναντι του 2019

11-03-22 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Λίγο υψηλότερα και από τα επίπεδα του 2019 κινήθηκε το 2021 ο γενικός δείκτης ικανοποίησης των πελατών των ελληνικών ξενοδοχείων, σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην "Ειδική Έκδοση - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2021" του Στατιστικού Δελτίου του ΙΝΣΕΤΕ.

Το Net Promoter Score (ΝPS) των ελληνικών ξενοδοχείων βασίζεται στις αξιολογήσεις των πελατών στο διαδίκτυο. To NPS υπολογίζει προσεγγιστικά την πρόθεση σύστασης του ξενοδοχείου σε έναν φίλο ή συνάδελφο και παρουσιάζεται για το σύνολο των ξενοδοχείων, ανά κατηγορία και ανά γεωγραφική ενότητα.

Ειδικότερα:

Mέσω της σημασιολογικής ανάλυσης (semantic analysis) των σχολίων προέκυψε το top-9 των κύριων θεματικών κατηγοριών που δημιούργησαν τις περισσότερες θετικές αναφορές (mentions) που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο το 2021, Σημειώνουμε ότι για τις κατηγορίες που εμφανίζονται στο top-9 θετικών αναφορών και στο top-16 αρνητικών αναφορών, οι θετικές είναι πολλαπλάσιες των αρνητικών.

Στην πρώτη θέση με 129 χιλ. αναφορές βρέθηκε η κατηγορία φαγητού και ποτού, με τις περισσότερες θετικές αναφορές να εμπεριέχουν τη λέξη-κλειδί φαγητό.
Ακολούθησε η κατηγορία εγκατάσταση (establishment) με 75 χιλ. αναφορές εκ των οποίων οι περισσότερες περιείχαν τη λέξη ξενοδοχείο.

Πάνω από 70 χιλιάδες θετικές αναφορές προέκυψαν για τη θεματική κατηγορία του προσωπικού. Ακολούθησαν η κατηγορία της εμπειρίας (experience) με 58 χιλ. και η κατηγορία της καθαριότητας με 48 χιλ. αναφορές.

Περίπου 31 χιλ. θετικές αναφορές προέκυψαν στην κατηγορία παραλία με τις περισσότερες αναφορές να περιέχουν τη λέξη-κλειδί θάλασσα.

Ακολούθησε στην εβδόμη θέση με 22 χιλ. αναφορές η κατηγορία της εξυπηρέτησης και με 19 χιλ. αναφορές η κατηγορία διασκέδαση με κύρια λέξη αναφοράς την ομάδα διασκέδασης (animation team).

Στην ένατη θέση βρέθηκε η κατηγορία της ατμόσφαιρας (ambience) και λέξη κλειδί την ησυχία με 18 χιλ. αναφορές.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο