Ο όμιλος Mandarin Oriental δεσμεύεται για υπεύθυνες προμήθειες σε όλα τα καταστήματα F&B

09-03-22 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Την επέκταση των προσπαθειών του για την υπεύθυνη προμήθεια και κάλυψη βασικών κατηγοριών προϊόντων, όπως  θαλασσινά, καφέ, τσάι, βανίλια, κακάο και αυγά από ελεύθερες κότες ανακοίνωσε ο όμιλος ξενοδοχείων Mandarin Oriental Hotel Group (MOHG).

Το 2012, ο Όμιλος ήταν μεταξύ των πρώτων επιχειρήσεων πολυτελούς φιλοξενίας που απαγόρευσε το πτερύγιο του καρχαρία από το μενού του. ‘Εκτοτε, συνέχισε να επεκτείνει τις παγκόσμιες υπεύθυνες δεσμεύσεις, με επίσημες πολιτικές, στρατηγική και διαδικασίες για πιο βιώσιμες και ηθικές αγορές.

Ο Όμιλος συνεργάζεται στενά με προμηθευτές για να εντοπίσει και να αγοράσει τις καλύτερες διαθέσιμες επιλογές που είναι υψηλής ποιότητας και παράγονται με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στα εργασιακά δικαιώματα και στο περιβάλλον. Οι νέοι στόχοι για όλα τα ξενοδοχεία που λειτουργούν από τον Mandarin Oriental περιλαμβάνουν:

-Μέχρι το τέλος του 2022, 100% συμμόρφωση με το MOHG «Avoid List» των απειλούμενων ειδών θαλασσινών

-Μέχρι το τέλος του 2022, 100% υπεύθυνη πηγή καφέ, τσαγιού, βανίλιας και κακάο

-Μέχρι το τέλος του 2023, 100% ελεύθερα αυγά, δηλαδή από κότες εκτός κλουβιών

Για να διασφαλιστεί ότι η πρόοδος μετράται και αναφέρεται με διαφανή και ισχυρό τρόπο, η κατάσταση υπεύθυνης προμήθειας κάθε ξενοδοχείου θα επαληθεύεται από τον διεθνώς αναγνωρισμένο ανεξάρτητο ελεγκτή LRQA. 

Ο Όμιλος συνεργάζεται με συναδέλφους του κλάδου και κορυφαίες ΜΚΟ για την προώθηση πρακτικών προμήθειας, ενώ φέτος επέκτεινε τη «Λίστα Αποφυγής» απειλούμενων θαλασσινών από 8 σε 19 τύπους θαλασσινών, καλύπτοντας όλους τους τύπους που κινδυνεύουν, όπως αυτοί προσδιορίζονται στον επικαιροποιημένο Οδηγό Απειλούμενων Θαλασσινών του WWF. Η ανωτέρω επέκταση της δέσμευσης του ομίλου, αντικατοπτρίζει την απομάκρυνση ορισμένων «πολυτελών» ειδών θαλασσινών, όπως είναι για παράδειγμα ο ερυθρός τόνος και το χαβιάρι.

Πράσινο αστέρι Michelin 2022

Οι προσπάθειες των εστιατορίων του Ομίλου για υπεύθυνες προμήθειες, δεν πέρασαν απαρατήρητες. Το Amber στο The Landmark Mandarin Oriental, στο Χονγκ Κονγκ, έλαβε ένα Πράσινο Αστέρι στον Οδηγό Michelin 2022, εκτός από τα δύο αστέρια Michelin που κατείχε ήδη. Το εν λόγω βραβείο ήταν η αναγνώριση των κορυφαίων βιώσιμων πρακτικών του εστιατορίου, συμπεριλαμβανομένου ενός μενού χωρίς γαλακτοκομικά και με μικρότερη βάση στο κρέας,  της χρήσης τοπικών βιολογικών προϊόντων, θαλασσινών με βιώσιμη συγκομιδή και υπεύθυνων γεωργικών προϊόντων.

Σχετικά με τον Mandarin Oriental Hotel Group

Ο όμιλος Mandarin Oriental Hotel Group είναι ιδιοκτήτης και διαχειριστής μερικών από τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία, θέρετρα και κατοικίες στον κόσμο. Έχοντας εξελιχθεί από τις ασιατικές ρίζες του σε παγκόσμιο brand, ο Όμιλος λειτουργεί τώρα 36 ξενοδοχεία και 7 κατοικίες σε 24 χώρες και περιοχές, με κάθε ακίνητο να αντικατοπτρίζει την ανατολίτικη κληρονομιά του Ομίλου και τη μοναδική αίσθηση του τόπου. Η Mandarin Oriental διαθέτει έναν ισχυρό αγωγό ξενοδοχείων και κατοικιών υπό ανάπτυξη και είναι μέλος του Ομίλου Jardine Matheson.

 

 
 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη