Το Βαρούλκο σαλπάρει για το Grace Hotel στη Σαντορίνη

02-03-22 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Το Grace Hotel στη Σαντορίνη, μέλος της Auberge Resorts Collection, αλλάζει τον γαστρονομικό χάρτη των Κυκλάδων, καλωσορίζοντας φέτος το θρυλικό Βαρούλκο.

Έχοντας πάντα έδρα τον Πειραιά και το Μικρολίμανο, το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο με καπετάνιο τον Λευτέρη Λαζάρου, σηκώνει πανιά και ταξιδεύει και στο Αιγαίο με προορισμό τη Σαντορίνη, συστήνοντας το Varoulko Santorini.

Αναβαθμίζοντας την εμπειρία φιλοξενίας που προσφέρει το Grace Hotel, το Varoulko Santorini θα ανοίξει τις πόρτες του την Παρασκευή 15 Απριλίου, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας ξεχωριστής συνεργασίας. Πιστό στη φιλοσοφία του για καινοτόμα ελληνική κουζίνα, το εστιατόριο υπόσχεται να συστήσει στους επισκέπτες του νησιού συναρπαστικές γεύσεις στην πιο αγνή τους μορφή, με το Varoulko Santorini να αναδεικνύεται στον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό του Αιγαίου.

Έχουν περάσει περισσότερες από τρεις δεκαετίες από το 1987, όταν το Βαρούλκο καλωσόρισε τους πρώτους του επισκέπτες στον Πειραιά και εγκαινίασε μια νέα εποχή για τη γαστρονομία της χώρας, επαναπροσδιορίζοντας την προσέγγιση ενός ολόκληρου έθνους γύρω από τα θαλασσινά. Έκτοτε, χάρη στην έμπνευση και την πρωτοποριακή ματιά του, ο Λευτέρης Λαζάρου έχει διακριθεί διεθνώς, συγκεντρώνοντας πληθώρα βραβείων - μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν το αστέρι Michelin που κατέκτησε το 2002 και διατηρεί έως σήμερα, καθώς και οι 35 διακρίσεις στα ελληνικά βραβεία γαστρονομίας “Χρυσοί Σκούφοι” του Αθηνοράματος όπως και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας.   

Φέτος, τα εμβληματικά πιάτα του Βαρούλκου, όπως το καλαμάρι πέστο και η άλλοτε ταπεινή πεσκανδρίτσα, συμπληρώνουν ιδανικά τις high-end υπηρεσίες του Grace Hotel, παρουσιάζοντας στο κοινό την τέχνη της αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας.

Ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου, μιλώντας για τον νέο σταθμό του αγαπημένου του εστιατορίου, δήλωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για το καινούργιο ξεκίνημα. Το Βαρούλκο είναι το πρώτο μου παιδί, το οποίο μεγάλωσα με αγάπη και αφοσίωση. Τώρα, είμαι έτοιμος να γνωρίσω στον κόσμο το μικρότερο παιδί μου, το Varoulko Santorini και χαίρομαι που βρίσκουμε το νέο μας λιμάνι στο Grace Hotel, ένα ξενοδοχείο συνώνυμο της εξαιρετικής φιλοξενίας. Ακόμη είναι μεγάλη μου χαρά που “δένουμε” στη Σαντορίνη, ένα νησί με πλούσια γαστρονομική κληρονομιά και παράδοση, ένα νησί πηγή έμπνευσης με υπέροχα τοπικά προϊόντα».

Το Grace Hotel είναι το μοναδικό μέλος της Auberge Resorts Collection στην Ευρώπη.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων