Θετική γνωμοδότηση για καταφύγιο σκαφών μπροστά από ξενοδοχείο στη Χαλκιδική

19-01-22 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

O δήμος Αριστοτέλη γνωμοδότησε θετικά για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Α.Ε. για χωροθέτηση καταφυγίου σκαφών αναψυχής έμπροσθεν της ξενοδοχειακής μονάδας ΑΕΤΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ – ΕΑGLES PALACE, στην περιοχή της Σκάλας, που απέχει 4 χλμ. βόρεια του οικισμού της Ουρανούπολης.

Πρόκειται για νέα λιμενική εγκατάσταση εξυπηρέτησης σκαφών αναψυχής, η δυναμικότητα της οποίας θα ανέρχεται σε 17 σκάφη μήκους έως 15 μ., πλαισιωμένη από τις απαραίτητες χερσαίες υποδομές. Η προτεινόμενη επιφάνεια της Χερσαίας και Θαλάσσιας Ζώνης ανέρχεται σε 3.966,79 τ.μ. και 29.227,76 τ.μ. αντίστοιχα.

Τα λιμενικά έργα που πρόκειται να εκτελεσθούν για την υλοποίηση του εν λόγω καταφυγίου περιλαμβάνουν την κατασκευή προσήνεμου (αποσπασμένου) μώλου, που πρόκειται για το εκτεθειμένο στους ανέμους τμήμα στο οποίο προσπίπτουν οι κυματισμοί, συνολικού μήκους 112 μ. παράλληλου προς την ακτή, την κατασκευή προβλήτας επί βάθρων συνολικού μήκους 70 μ. κάθετου στην ακτή με σκοπό τη σύνδεση του προσήνεμου μώλου με τους χερσαίους χώρους καθώς και την διαμόρφωση των χερσαίων χώρων του καταφυγίου για την εξυπηρέτηση των δραστηριοτήτων του.

Παράλληλα, προβλέπεται η ανέγερση κύριων και βοηθητικών κτιριακών εγκαταστάσεων οι οποίες πρόκειται να καταλαμβάνουν επιφάνεια 300 τ.μ., για τη στέγαση κτιρίων διοίκησης, υγιεινής, ενδιαίτησης, εξυπηρέτησης και αναψυχής χρηστών και επισκεπτών, καθώς και αποθηκευτικοί χώροι και Η/Μ εγκαταστάσεις. Επίσης στους αίθριους χώρους του Καταφυγίου, πέραν της οδοποιίας και των λοιπών τεχνικών διαμορφώσεων, προβλέπεται η δημιουργία πεζοδρόμων, χώρων στάθμευσης οχημάτων, χώρων πρασίνου από υψηλή και χαμηλή φύτευση, χώρων αναψυχής, παιδική χαρά κ.ά.

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός