Το νέο υπερπολυτελές πλωτό θέρετρο Kempinski Floating Palace στο Ντουμπάι

14-12-21 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Kempinski Floating Palace, το πλωτό παλάτι της θάλασσας, είναι το νέο, υπερπολυτελές θέρετρο το οποίο πρόκειται να λειτουργήσει το 2023 ανοικτά των ακτών του Ντουμπάι η ελβετική εταιρεία φιλοξενίας Kempinski.

Το πλωτό θέρετρο θα τοποθετηθεί δίπλα σε μια από τις πιο φημισμένες παραλίες του εμιράτου στην Jumeirah Beach Road και θα κατασκευαστεί από την εταιρεία Seagate Shipyard. Το  Kempinski Floating Palace θα διαθέτει μεταξύ άλλων 156 δωμάτια, 12 πλωτές βίλες,16 θέσεις ελλιμενισμού για γιοτ και πλωτό ελικοδρόμιο.  Οι επισκέπτες θα φθάνουν στο θέρετρο με ταχύπλοο, είτε ιδιωτικό, είτε της Kempinski, είτε με ελικόπτερο.

Το κεντρικό κτήριο του ξενοδοχείου, χωρίζεται σε τέσσερα μέρη. Στο κέντρο βρίσκεται ένα γυάλινο αίθριο σε σχήμα πυραμίδας, κάτω από το οποίο θα βρίσκονται παραθαλάσσια γκουρμέ εστιατόρια, μπαρ, σπα, πισίνες, μπουτίκ και χώροι δεξιώσεων, καθώς και χώρος εισόδου και εξόδου των γιοτ. Εν τω μεταξύ, οι 12 πλωτές βίλες θα συνδέονται με το κεντρικό κτήριο με πλωτήρες. Ορισμένα από τα δωμάτια και τις βίλες θα είναι προς πώληση, ενώ άλλα θα διατίθενται στους επισκέπτες για βραχυπρόθεσμες διαμονές.  

Κάθε μία από τις διώροφες πλωτές κατοικίες διαθέτει από 2 έως 4 υπνοδωμάτια, καθώς και βεράντα στον τελευταίο όροφο, εσωτερικά και εξωτερικά σαλόνια, πανοραμικά παράθυρα, τεχνολογία smart home και πισίνες υπερχείλισης. Θα υπάρχουν επίσης καταλύματα για το προσωπικό και το πλήρωμα.

Αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον είναι ότι οι πλωτές βίλες, μπορούν να μετακινούνται σε νέες τοποθεσίες, ταξιδεύοντας με μέγιστη ταχύτητα 6 ναυτικών μιλίων, χάρη στους ηλιακούς συλλέκτες που παρέχουν ενέργεια χωρίς εκπομπές. Ο κ. Mohamed El Bahrawy, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Seagate Shipyard, δήλωσε σχετικά: «Είναι συναρπαστικό να βλέπουμε ότι για πρώτη φορά, ένα brand βεληνεκούς Kempinski να διαχειρίζεται ένα πλωτό ξενοδοχείο τέτοιου μεγέθους και είμαστε βέβαιοι ότι το ξενοδοχείο μας θα γίνει σύντομα ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα στο Ντουμπάι και αναμφίβολα θα καταλάβει μια εμβληματική θέση μεταξύ των πλωτών ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο.»

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Seagate Shipyard, ιδρύθηκε το 2017 στο Ντουμπάι και θεωρείται είναι πρωτοπόρος στην κατασκευή πλωτών εγκαταστάσεων της περιοχής. Η  Seagate Shipyard  υποστηρίζεται από την εμπειρία της αδελφής αιγυπτιακής  εταιρείας Giza Shipyard, κορυφαίας στην κατασκευή και συντήρηση πλωτών εγκαταστάσεων από το 1984, σε περισσότερες από 10 χώρες σε όλο τον κόσμο.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ