9 νέα μέλη εντάσσονται στη συλλογή Relais & Châteaux

18-11-21 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Από απομονωμένα ξενοδοχεία στην καρδιά των τοπικών τους κοινοτήτων, μέχρι γκουρμέ εστιατόρια που υπερασπίζονται αυστηρά τα τοπικά, εποχιακά προϊόντα, αυτά είναι τα εννέα νέα μέλη από την Ευρώπη και τον Καναδά που εντάσσονται στο δίκτυο Relais & Châteaux.

Dyvig Badehotel — Nordborg, Δανία

Το Dyvig Badehotel βρίσκεται στο νησί Als στη νότια Δανία. Με μόλις 17 δωμάτια και 4 σουίτες, λόγω της θέσης του δίπλα στο νερό, το μικρό ξενοδοχείο προσφέρει στους επισκέπτες του την πολυπόθητη ηρεμία. Ο σεφ, Christian Lebech, επινοεί εποχικά μενού, αναδεικνύοντας τα τοπικά προϊόντα και ιδιαίτερα τα θαλασσινά. Η μπρασερί του ξενοδοχείου προσφέρει τυπικές δανέζικες σπεσιαλιτέ, όπως το stjerneskud, ή το ανοιχτό σάντουιτς .

Thornbury Castle - Gloucestershire, Αγγλία

Φιλοδοξία του  Έντουαρντ Στάφορντ, δούκα του Μπάκιγχαμ, ήταν να αψηφήσει τον Ερρίκο VIII. Γι’ αυτό και έχτισε το Thornbury Castle πολύ κοντά  στο Γκλόστερ. Αυτό το επιβλητικό αρχοντικό είναι ένα ένδοξο παράδειγμα αρχιτεκτονικής Tudor και η περήφανη φιγούρα του επιβεβαιώνει μια σχεδόν πρωτότυπη εμφάνιση. Τεράστια αλλά ιδιωτική, φιλόξενη αλλά γεμάτη ιστορία, η όλη εγκατάσταση προσφέρει ηρεμία με γεύση βρετανικής κληρονομιάς, σε δωμάτια αντάξια της ίδιας της βασιλικής οικογένειας. Ο σεφ Carl Cleghorn ετοιμάζει λαχανικά από τους κήπους του κάστρου και προμηθεύεται προϊόντα από τοπικές φάρμες, προσφέροντας ένα μενού με παραδοσιακά πιάτα και επιλογές για χορτοφάγους.

Ballynahinch Castle — Connemara, Ιρλανδία

Με φόντο μια χαμηλή οροσειρά, καταπράσινα δάση και τα ήρεμα νερά του ποταμού Owenmore το Ballynahinch Castle είναι μία όμορφη καρτ ποστάλ. Βρίσκεται στη δυτική Ιρλανδία και είναι ταυτόχρονα μεγαλοπρεπές και φιλόξενο, εκλεπτυσμένο αλλά και απλό. Τα μεγάλα παράθυρα προσφέρουν θέα στην αψεγάδιαστη ιρλανδική ύπαιθρο. Ο σεφ, David Bodas Gutierrez, συνδυάζει την κατανόησή του για την παραδοσιακή μαγειρική με τις γνώσεις του ως διατροφολόγος, αποδεικνύοντας σε κάθε βήμα ότι η γκουρμέ κουζίνα μπορεί επίσης να είναι υπέροχα ισορροπημένη.

Aïda Hotel & Spa — Crans-Montana, Ελβετία

Οι επισκέπτες αυτού του ξενοδοχείου, που προορίζεται μόνο για ενήλικες, θα ανακαλύψουν ένα αριστοκρατικό σαλέ με 18 πρόσφατα ανακαινισμένες και ευρύχωρες σουίτες που προσφέρουν εκπληκτική θέα στις Ελβετικές Άλπεις και στο χιονοδρομικό κέντρο Crans-Montana. Το σπα είναι επίσης εντυπωσιακό για τους ανοιχτούς χώρους του: προσφέρει 300 τ.μ. ευεξίας, ιδανική μετά από μια μέρα πεζοπορίας ή σκι. Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Franck Reynaud λατρεύει την περιοχή και αναδεικνύει τις καλύτερες παραδοσιακές γεύσεις μέσα από τις πουτίγκες και τις σπεσιαλιτέ του με τρούφα. Τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο του 2021.

Maison Décotterd — Μοντρέ, Ελβετία

Στην καρδιά της Ελβετικής Ριβιέρα, αυτό το γκουρμέ εστιατόριο βρίσκεται στο πρώην ξενοδοχείο Bellevue, στην καρδιά της διάσημης σχολής catering Glion. Προσφέρει ένα υπέροχο πανόραμα πάνω από τη λίμνη της Γενεύης και τις Άλπεις σε μια ατμόσφαιρα Belle Époque που συνάδει με το υπέροχο στυλ του κτηρίου. Με δύο αστέρια Michelin, ο σεφ Stéphane Décotterd έχει δεσμευτεί από το 2018 ότι θα προμηθεύεται αποκλειστικά τοπικά υλικά. Κάθε πρωί ξεκινά να μαζεύει φρέσκα βότανα για να αρωματίσει λούτσους, τσουρέκια και κάρβουνο ως μέρος μιας προσέγγισης στη μαγειρική που περιγράφει ως «αποφασιστικά υπεύθυνη και υπεύθυνη αποφασιστικά, αλλά ποτέ σταθερά, όπως τα νερά της λίμνης που με εμπνέουν τόσο πολύ».

Brindos Lac & Château — Anglet, Γαλλία

Μόλις λίγα λεπτά από το αεροδρόμιο Biarritz, το Château de Brindos ανακαινίστηκε πρόσφατα και έχει προγραμματιστεί να ανοίξει ξανά την άνοιξη του 2022. Από τους χώρους υποδοχής σε καθένα από τα 29 δωμάτια και τις σουίτες του, επαναβεβαιώνει με περηφάνια την ισπανική και μαυριτανική του ταυτότητα και υποστηρίζει την εορταστική ατμόσφαιρα που έχει καλλιεργήσει από τα πρώτα του βήματα. Η ιδιωτική λίμνη των 30 στρεμμάτων δεν είναι μόνο ιδανική για περισυλλογή: Φιλοξενεί επίσης δέκα πλωτές σουίτες, η καθεμία από τις οποίες είναι ένα ονειρικό καταφύγιο. Το εστιατόριο προσφέρει βασκική κουζίνα, τυρί και κρασί, καθώς και φρέσκα προϊόντα από τις ακτές του Ατλαντικού.

Stonehaven Le Manoir — Sainte-Agathe-des-Monts, Καναδάς

Ο Καναδάς των ονείρων, όπου τα δάση συνυπάρχουν με τις λίμνες: το Stonehaven είναι ένα προπύργιο κομψότητας που ιδρύθηκε το 1908 και ανακαινίστηκε πρόσφατα για να αναδείξει το αρ ντεκό πνεύμα των πρώτων χρόνων του. Ο ιταλικός κήπος του είναι ένα από τα κορυφαία κοσμήματα του Κεμπέκ και καθένα από τα 34 ευρύχωρα αλλά άνετα δωμάτιά του είναι εξίσου ειδυλλιακά. Στο εστιατόριο, ο Γάλλος σεφ Éric Gonzalez συνδυάζει φρέσκα, τοπικά προϊόντα με τις κλασικές σπεσιαλιτέ της πατρίδας του.

Alex Lake Zürich — Ζυρίχη, Ελβετία

Αυτό το ξενοδοχείο προσφέρει ασύγκριτη θέα στη λίμνη της Ζυρίχης και πράγματι φαίνεται σαν να επιπλέει στο νερό. Τα 41 δωμάτια και στούντιο και τα δύο ρετιρέ του είναι γεμάτα φως, με μεγάλα παράθυρα και κομψό, βελτιωμένο εσωτερικό σχεδιασμό σε ανοιχτά χρώματα. Στο εστιατόριο, ο σεφ Michael Schuler προσπαθεί να φέρει όσο το δυνατόν περισσότερα υλικά «από το αγρόκτημα στο τραπέζι», συνδυάζοντας φαγητά που καλλιεργούνται στον κήπο της κουζίνας του ξενοδοχείου με γεύσεις από όλο τον κόσμο. Μέλος του ελβετικού ομίλου The Living Circle, όπως το ίδρυμα Relais & Châteaux Castello del Sole Beach Resort & Spa στην Ascona, το Hotel Alex Lake σέβεται τη φύση με την οικολογική του προσέγγιση και στοχεύει να εξαλείψει κάθε χρήση πλαστικού έως το 2023.

Restaurant Saisons — Λυών, Γαλλία

Στην καρδιά ενός αιωνόβιου πάρκου στη δυτική Λυών, το Château du Vivier φιλοξενεί το Restaurant Saisons και αποτελεί την εικόνα του Institut Paul Bocuse, της φημισμένης διεθνούς σχολής για τη διαχείριση ξενοδοχείων και τις μαγειρικές τέχνες. Της ταλαντούχας νεαρής ομάδας της Saisons ηγείται ο σεφ τριών αστέρων Florian Pansin, μαζί με τον Meilleur Sommelier de France Gaëtan Bouvier και τον Meilleur Ouvrier de France Davy Tissot, νικητή του Bocuse d’or 2021. Μαζί μεταδίδουν την τεχνογνωσία και τον ενθουσιασμό τους καλλιεργώντας τα ταλέντα του αύριο, σε 70 διαφορετικές εθνικότητες. Μαζί προσφέρουν μια συγκινητική γαστρονομική εμπειρία: τα συστατικά της στιγμής –όπως υποδηλώνει το όνομα του εστιατορίου– επιλέγονται από τους καλύτερους ντόπιους αγρότες ή τον κήπο της κουζίνας του εστιατορίου και συνοδεύονται από εξαιρετικά κρασιά, για να ενθουσιάσουν τους λάτρεις των γεύσεων που αναζητούν έναν συνδυασμό παράδοσης και νεοτερισμού.

Σχετικά με το Relais & Châteaux

Το Relais & Châteaux ιδρύθηκε το 1954 και αποτελεί συνδετικό κρίκο περισσότερων από 580 ορόσημων ξενοδοχείων και εστιατορίων που βρίσκονται σε 60 χώρες και λειτουργούν από ανεξάρτητους ξενοδόχους, σεφ και ιδιοκτήτες που μοιράζονται το πάθος για τις επιχειρήσεις τους και την επιθυμία για αυθεντικότητα στις σχέσεις τους με την πελατεία τους.  Το Relais & Châteaux βρίσκεται σε όλο τον κόσμο, από τους αμπελώνες της κοιλάδας Napa και τη γαλλική Προβηγκία μέχρι τις παραλίες του Ινδικού Ωκεανού. Προσφέρει μια εισαγωγή σε έναν τρόπο ζωής εμπνευσμένο από την τοπική κουλτούρα και μια μοναδική βουτιά στην ανθρώπινη ιστορία. Τα μέλη του Relais & Châteaux έχουν την έντονη επιθυμία να προστατεύσουν και να προωθήσουν τον πλούτο και την ποικιλομορφία της παγκόσμιας κουζίνας και τις παραδόσεις της φιλοξενίας. Δεσμεύονται στη διατήρηση της τοπικής κληρονομιάς και του περιβάλλοντος, όπως περιλαμβάνεται στον Χάρτη που της UNESCO τον Νοέμβριο του 2014.

διαβάστε ακόμα

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο