Atmos… Ελλάδας σε ξενοδοχείο της Αυστραλίας

13-11-21 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Atmos ονόμασε το νέο, ελληνικό της εστιατόριο η Zenith Hotels, στο Shoal Bay Country Club του Port Stephens, με ειδυλλιακή θέα στην παραλία της περιοχής Hunter στην Αυστραλία.

Πρόκειται για τη νεότερη προσθήκη στους εξωτερικούς χώρους του Zenith's Shoal Bay Country Club, το οποίο περιλαμβάνει 3 εστιατόρια, 5 κουζίνες, ειδικές εγκαταστάσεις εκδηλώσεων και συνεδριάσεων, boutique καταλύματα και απασχολεί πάνω από 150 άτομα προσωπικό.

Στα συνολικά 400 τετραγωνικά των χώρων του, το  Atmos μπορεί να φιλοξενήσει έως 170 λάτρεις της γαστρονομίας. Το μενού του, το οποίο προσφέρει μια κοινωνική εμπειρία μέσα σε μια χαλαρωτική, ζωντανή ατμόσφαιρα, έχει επιμεληθεί ο Executive Chef του Shoal Bay Country Club Leonard Faust και ο Celebrity Chef Phil Davenport.

Η λίστα ποτών του Group Beverage Manager, Brent Tozer περιλαμβάνει μια λίστα κοκτέιλ ελληνικών εμπνεύσεων, όπως κοκτέιλ μπακλαβά και την καινοτόμο, ελληνική ανανέωση του κλασικού Espresso Martini. Θα υπάρχει επίσης εκτενής λίστα κρασιών που θα περιλαμβάνει μια τεράστια ποικιλία από εισαγόμενα ελληνικά και ευρωπαϊκά κρασιά, καθώς και πολλές τοπικές ποικιλίες της Hunter Valley.

Ο χώρος του Atmos σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες της Αθήνας, Καραγιάννη Καραμαλη, που όπως αναφέρουν,  αρχή τους ήταν να δημιουργήσουν  μια αίσθηση ενοποιημένου χώρου, ο οποίος ωστόσο θα διακρίνεται από διάφορους βαθμούς ιδιωτικότητας. Η αρχιτεκτονική πρόταση παρουσιάζει μια σύγχρονη αισθητική βασισμένη στο φυσικό στήσιμο ενός κυκλαδίτικου τοπίου. Η άμμος και το ξύλο κυριαρχούν κάτω από το φως του ήλιου, με υφές υφάσματος που χρησιμοποιούνται για να προσφέρουν την πολυπόθητη σκιά του καλοκαιριού. Αυτή η έντονη αλληλεπίδραση λείων και σκληρών υφών, διαπερνά το σχέδιο, με σκοπό να δημιουργήσει ένα πολυτελές αλλά οικείο περιβάλλον. Παράλληλα, η αρχιτεκτονική πρόταση επιχειρεί να μιμηθεί την ελληνική, νησιώτικη εμπειρία μίας ημέρας σε ένα beach bar. Εκεί η εγγύτητα της θάλασσας είναι πανταχού παρούσα και τα καταφύγια από τον ήλιο δημιουργούν τις κυρίαρχες μορφολογίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η stylist εσωτερικών χώρων του Shoal Bay Country Club, Hannah Brady, ταξίδεψε στην Ελλάδα το 2020 για να προμηθευτεί παραδοσιακά ελληνικά στοιχεία στυλ, προσθέτοντας στην αυθεντικότητα της κατασκευής.

Σχετικά, ο κ. Paul Shaw, γενικός διευθυντής του Shoal Bay Country Club ανέφερε ότι μέσω της εμπειρίας του Atmos, στόχος είναι οι πελάτες να αισθάνονται  σαν να έχουν μεταφερθεί στην Ελλάδα. Οι εσωτερικοί χώροι, οι γεύσεις, οι μυρωδιές, οι ήχοι και η ατμόσφαιρα, προσομοιάζουν την εμπειρία της διαμονής στα ελληνικά νησιά. Τέλος, ο κ. Shaw ανέφερε ότι το έργο αυτό αποτελεί το τελευταίο κομμάτι του παζλ στα τέσσερα χρόνια ανακαίνισης που πραγματοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του Shoal Bay Country Club.

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι