Sustainable Hospitality Alliance: Νέα δυναμική στο υπεύθυνο δίκτυο φιλοξενίας κορυφαίων ξενοδοχειακών εταιρειών

27-10-21 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Την ανανέωση του οράματός της ως προς την υπεύθυνη φιλοξενία για έναν καλύτερο κόσμο ανακοίνωσε η Sustainable Hospitality Alliance, την οποία συνθέτουν 14 από τις κορυφαίες ξενοδοχειακές εταιρείες στον κόσμο.

Ο οργανισμός θα προωθήσει το έργο της International Tourism Partnership, το παγκόσμιο πρόγραμμα απασχόλησης νέων, την πρωτοβουλία Youth Career Initiative και την πλατφόρμα επικοινωνίας βιωσιμότητας, Green Hotelier.

Όπως έχουν δείξει οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs), τώρα είναι η στιγμή που τα έθνη, οι επιχειρήσεις και οι άνθρωποι πρέπει να αναλάβουν συντονισμένη, παγκόσμια δράση για την αντιμετώπιση των σημαντικών κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων που επηρεάζουν τον κόσμο. Η Sustainable Hospitality Alliance αντιπροσωπεύει μοναδικά τον τρόπο με τον οποίο ο κλάδος της φιλοξενίας αναλαμβάνει τη συλλογική ευθύνη για να διασφαλίσει ότι, οι προορισμοί και οι κοινότητες, λαμβάνουν διαχρονικά την υποστήριξη και την προστασία που χρειάζονται.

Ο οργανισμός ιδρύθηκε το 1992 από μια κοινοπραξία διευθυντικών στελεχών 10 παγκόσμιων ξενοδοχειακών εταιρειών, ως αποτέλεσμα της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη. Αρχικά γνωστός ως International Hotels Environment Initiative (IHEI), πρόγραμμα του International Business Leaders Forum (IBLF), τα τελευταία 7 είναι μέρος του Business in the Community (BITC), του Prince’s Responsible Business Network. Μετά την ανάπτυξη ισχυρών συνεργασιών και σημαντικών προγραμμάτων σε όλο τον κόσμο, ξεκινά τώρα ως ανεξάρτητη φιλανθρωπική οργάνωση.

Τα μέλη της Sustainable Hospitality Alliance αποτελούν το 25% της παγκόσμιας ξενοδοχειακής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των Marriott International, Hilton, IHG, Hyatt και Radisson. Η Συμμαχία συνεργάζεται με ανώτερα στελέχη των μελών της και άλλους εταίρους, για να αξιολογήσει τις βασικές κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις και να ιεραρχήσει τις δραστηριότητες και τα προγράμματά της, ώστε να έχουν τον θετικότερο δυνατό αντίκτυπο. Σε ευθυγράμμιση με τον ΟΗΕ, τα μέλη δεσμεύονται να προωθούν τη συνεχή δράση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την απασχόληση των νέων, την κλιματική αλλαγή και τη διαχείριση του νερού.

Η πανδημία είχε δυσανάλογη επίδραση στις ζωές και τις προοπτικές των ήδη ευάλωτων κοινοτήτων. Καθώς ο κόσμος αρχίζει να ανακάμπτει, ο κλάδος της φιλοξενίας μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των κινδύνων που μπορεί να προκύψουν από την ρευστή κατάσταση των ανθρώπων, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι ο κλάδος θα ξαναχτιστεί ισχυρότερος και πιο βιώσιμος.

Σχετικά, ο Πρόεδρος της Sustainable Hospitality Alliance, Wolfgang M. Neumann, Ανώτερος Μη Εκτελεστικός Διευθυντής Φιλοξενίας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει παγιώσει τη δέσμευση του κλάδου στην εταιρική υπευθυνότητα και στην ενίσχυσή της. Από πλευράς της, η Αντιπρόεδρος της Sustainable Hospitality Alliance, Katie Fallon, EVP και Global Head of Corporate Affairs, Hilton, επεσήμανε ότι, στην κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος και της ενίσχυσης της κοινωνικής ευημερίας, ο κλάδος της φιλοξενίας αναγνωρίζει ότι μέσω συνεργασιών, μπορεί να επιτύχει πολύ περισσότερα απ’ ότι ως μεμονωμένες εταιρείες. Μέσω της Συμμαχίας, η βιομηχανία συνέρχεται για να αναλάβει τολμηρή, συλλογική δράση και να αντιμετωπίσει την κλίμακα των προκλήσεων και των ευκαιριών. Τέλος, ο κ. Madhu Rajesh, Διευθύνων Σύμβουλος της Sustainable Hospitality Alliance τόνισε ότι κλάδος έχει τη συλλογική δύναμη να δράσει σε σημαντικά ζητήματα, υπενθυμίζοντας ότι τα ξενοδοχεία παράγουν ετήσια έσοδα άνω των 550 δις. δολαρίων για τις τοπικές οικονομίες τους και παρέχουν ευκαιρίες σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

 

διαβάστε ακόμα

Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο