Ντεμπούτο αύριο για το νέο πολυτελές ξενοδοχείο MarBella Elix στην Πέρδικα Θεσπρωτίας

19-05-21 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Mια καινούργια εμπειρία φιλοξενίας με τις πιο σύγχρονες αρχές της αειφόρου αρχιτεκτονικής φιλοδοξεί να προσφέρει το καινούριο πολυτελές ξενοδοχείο MarBella Elix, που ανοίγει αύριο 20  Μαΐου στην Πέρδικα Θεσπρωτίας.

Στην κορυφή ενός πευκόφυτου λόφου, πάνω από την παραλία Καραβοστάσι, το νέο μέλος του Ξενοδοχειακού Ομίλου πολυτελών ξενοδοχείων MarBella Collection, το MarBella Elix απευθύνεται σε επισκέπτες οι οποίοι επιθυμούν να συνδυάσουν τις υψηλού επιπέδου ανέσεις και υπηρεσίες πέντε αστέρων με μια νέα φιλοσοφία διακοπών που εστιάζει, όχι μόνο στην πολυτελή ζωή εντός του ξενοδοχείου, αλλά και στην επαφή με τη φύση, μέσα από δραστηριότητες ευεξίας και «αποτοξίνωσης».
Το MarBella Elix διαθέτει 146 ευρύχωρα δωμάτια και σουίτες 13 διαφορετικών τύπων που προσφέρουν πανοραμική θέα στο Ιόνιο πέλαγος, με το 1/3 αυτών με ιδιωτική πισίνα υπερχείλισης αποτελώντας την ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν να απολαύσουν την απόλυτη ιδιωτικότητα. Διακοσμημένα με υψηλή αισθητική και σύγχρονες παροχές με τηλεόραση, Wi-Fi, βιολογικά προϊόντα περιποίησης και υψηλών προδιαγραφών διακόσμηση για μια αξέχαστη διαμονή.

Η κεντρική ιδέα και οι αρχές σχεδιασμού της αρχιτεκτονικής πρότασης έχουν στόχο τη βέλτιστη ενσωμάτωση
του ξενοδοχείου στο φυσικό περιβάλλον για τη δημιουργία 146 δωματίων φιλοξενίας με πρόσβαση σε
εξώστες, βεράντες αλλά και σε ιδιωτικές πισίνες.

Αρχιτεκτονική Μελέτη
Η επιλογή υλικών και χρωμάτων που διαμορφώνουν τα κτίρια έγινε με γνώμονα την καλύτερη προσαρμογή στον φυσικό χώρο, τη μείωση του όγκου του αλλά και τη μεγιστοποίηση της ενεργειακής του απόδοσης. Για τον λόγο αυτό, έχει γίνει εκτεταμένη χρήση εξωτερικής θερμομόνωσης, θερμοδιακοπτόμενων κουφωμάτων, ενεργειακών υαλοπινάκων, προβολικών στεγάστρων με χρήση περσίδων σε αυτά και στις προσόψεις.
Το ξενοδοχείο έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την εξοικονόμηση ενέργειας και μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα μέσω επιλογής εξοπλισμού με υψηλό βαθμό ενεργειακής απόδοσης, παραγωγής ζεστού νερού και θέρμανσης πισινών με ανάκτηση θερμότητας, παράλληλη γεωθερμική ανάκτηση στην παραγωγή ζεστού νερού και στον κλιματισμό, εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού με τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων και επαναχρησιμοποίηση του νερού σε άρδευση. Το σύνολο των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων ελέγχεται και επιτηρείται από ένα κεντρικό σύστημα διαχείρισης BEMS με διατάξεις μετρήσεων ανά τύπο και είδος ενεργειακών καταναλώσεων ενώ ο φωτισμός του ξενοδοχείου ρυθμίζεται από ένα κεντρικό σύστημα διαχείρισης φωτισμού KNX

Η γαστρονομική σκηνή του MarBella Elix
Τρία εστιατόρια και ισάριθμα μπαρ προσφέρουν πολλές επιλογές – από μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα στο Saffron Main Restaurant με θέα τη θάλασσα, με έμφαση στις τοπικές γεύσεις, «stay-fit» μενού στο Indigo Restaurant δίπλα στην πισίνα καθώς και στο Azzure Beach Bar πάνω στην παραλία. Όσοι πάλι έχουν επιλέξει το πακέτο Ultra All Inclusive έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν το δείπνο τους σε επιλεγμένο τοπικό εστιατόριο κάνοντας χρήση του καινοτόμου προγράμματος Dine Out.

O Όμιλος MarBella Collection αποτελεί ένα δυναμικά εξελισσόμενο ξενοδοχειακό group, που δραστηριοποιείται πάνω από 50 χρόνια μέσα από τα δύο ξενοδοχεία στην Κέρκυρα: το οικογενειακό 5-αστερό MarBella Corfu Hotel στον Άγιο Ιωάννη Περιστερών (το οποίο τα τελευταία 2 χρόνια βραβεύεται με το Condé Nast Traveller Readers’ Choice Awards ως ένα από τα κορυφαία Ευρωπαϊκά καλοκαιρινά resort) και το γειτονικό Adults Only Suite hotel MarBella Nido Suite Hotel & Villas, ενεργό μέλος των Small Luxury Hotels of the World.

Το MarBella Elix, που ανοίγει αύριο, είναι το πρώτο ξενοδοχείο του Ομίλου εκτός Κέρκυρας

διαβάστε ακόμα

«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google
Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise
Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά