Αθήνα: Πάνω από τα 100 ευρώ σταθεροποιείται η μέση on line τιμή διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία

12-05-21 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Έχοντας δεχτεί ισχυρό πλήγμα για πάνω από ένα έτος, οι ξενοδόχοι της Αθήνας αναμένουν την τόνωση της τουριστικής κίνησης τους επόμενους μήνες για τη βελτίωση των εσόδων τους, τα οποία λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας βρέθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών.

Οι on-line τιμές στο δίμηνο Απριλίου - Μαΐου, για πρώτη φορά στο διάστημα της πανδημίας, διαμορφώνονται κατά μέσο όρο σε επίπεδα γύρω από την περιοχή των 100 ευρώ σύμφωνα με σχετικά στοιχεία που επεξεργάζεται η Trivago.

Ειδικότερα, η μέση on-line τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο στα ξενοδοχεία της Αθήνας διαμορφώνεται τον Μάϊο στα 103 ευρώ ενώ τον Απρίλιο κινήθηκε στα 105 ευρώ. Η χαμηλότερη μέση on-line τιμή το τελευταίο έτος με σχεδόν μηδενική ζήτηση για κρατήσεις καταγράφηκε τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2020 οπότε διαμορφώθηκε στα 78 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η μηχανή αναζήτησης της Τrivago καταγράφει τις μεταβολές τιμών ξενοδοχείων από περισσότερους από 400 Ιστότοπους κρατήσεων για περισσότερα από 2 εκατ. ξενοδοχεία και εναλλακτικά καταλύματα σε όλο τον κόσμο.

Η Trivago, παρακολουθεί συστηματικά τις τιμές σε 51 δημοφιλείς τουριστικά πόλεις. Στην Λίστα με τις ευρωπαϊκές πόλεις, οι 3 ακριβότερες πόλεις για ξενοδοχειακή διαμονή τον Μάϊο είναι η Ζυρίχη με 221 ευρώ, το Παρίσι με 171 ευρώ και το Λονδίνο με 147 ευρώ. Στον αντίποδα, οι φθηνότερες τιμές για ξενοδοχειακή διαμονή αυτόν τον μήνα συναντώνται στη Μόσχα με 48 ευρώ ανά διανυκτέρευση, στην Κωνσταντινούπολη με 76 ευρώ και η Βαρσοβία με 54 ευρώ.

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια