Six Senses- SustainChain: Συνεργασία για την αειφορία και τη βιωσιμότητα

29-04-21 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Στο πλαίσιο της φιλόδοξης στρατηγικής Plastic Free 2022 για την αφαίρεση και αποφυγή όλων των πλαστικών υλικών από τις υπηρεσίες ξενοδοχείου και σπα, το Six Senses Hotels Resorts Spas είναι το πρώτο brand φιλοξενίας που συνεργάζεται με τον συνασπισμό για την αειφορία και τη βιωσιμότητα, SustainChain ™.

Πρόκειται για μια συνεργασία που ακολουθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Πλαστικών στον Τουρισμό η οποία υπεγράφη το 2020,  με σκοπό την αναζήτηση ασφαλέστερων εναλλακτικών λύσεων και για την αντιμετώπιση των βασικών αιτιών της ρύπανσης από πλαστικά.

Το SustainChain ™ είναι ουσιαστικά ένας μηχανισμός αλλαγής που με τις δράσεις του υποστηρίζει τους στόχους αειφόρου ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Πρωτοπορώντας και προάγοντας την αξία της συνεργασίας, το SustainChain ™ συνδέει το παγκόσμιο οικοσύστημα αειφορίας ώστε να συμμετάσχει σε συλλογικές δράσεις, να μοιραστεί βέλτιστες πρακτικές και να προτείνει λύσεις.

Ξεκινώντας με το πλαστικό μίας χρήσης ως κορυφαία προτεραιότητα, το Six Senses αφαιρεί όλα τα πλαστικά για επισκέπτες και κοινότητες εντός και γύρω από τις εγκαταστάσεις του. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, απαιτείται καινοτομία που εκτείνεται  από τα υλικά συσκευασίας έως τα υφάσματα και τα έπιπλα, για το λόγο αυτό το SustainChain ™ παρέχει μια δυναμική πλατφόρμα που μεταξύ άλλων συνδέει τους ξενοδόχους με προμηθευτές, με στόχο την επίτευξη της ουσιαστικής αλλαγής.

Σημειώνεται ότι το Six Senses ξεκίνησε να ασχολείται εντατικά με τη μείωση του αναλώσιμου πλαστικού από τη δεκαετία του ‘90 με επαναπληρώσιμα κεραμικά είδη λουτρού, ενώ από το 2003 χρησιμοποιεί γυάλινες φιάλες εμφιαλωμένου νερού. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι, μόνο το 2019-2020 αντικαταστάθηκαν σε όλα τα ξενοδοχεία του ομίλου περισσότερα από 2,4 εκατ. πλαστικά μπουκάλια μίας χρήσης, ενώ από το 2016, ο όμιλος κατήργησε τα πλαστικά καλαμάκια και τα πλαστικά κοντέινερ προϊόντων. 

 

 
 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια