Λουκέτο σε «πειρατικό» ξενοδοχείο στον Άγιο Νικόλαο - ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων ανέλαβε τη φιλοξενία των πελατών

19-07-14 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Το ξενοδοχείο Mikro Village στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης, αν και ήταν σφραγισμένο από πέρυσι για διάφορες παραβάσεις, άνοιξε αυθαίρετα φέτος, προσελκύοντας πελάτες από το διαδίκτυο. Οι αρχές, έστω με καθυστέρηση, εντόπισαν τελικά πριν από λίγες ημέρες την παράνομη λειτουργία του και ξαναέβαλαν λουκέτο, παραπέμποντας τον ιδιοκτήτη στη δικαισούνη.

O πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Μανόλης Πεπόνης, μιλώντας στο τοπικό ραδιόφωνο, δήλωσε ότι το ξενοδοχείο λειτουργούσε παράνομα χωρίς νερό και ρεύμα ενώ ο ιδιοκτήτης κουβαλούσε νερό με βυτιοφόρα αυτοκίνητα.

Στα δωμάτιά του έμεναν περίπου 90 άτομα, μεταξύ των οποίων και 25 μαθητές σχολείου.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν τα μέλη του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων και βρέθηκε λύση φιλοξενίας των ενοίκων σε άλλα καταλύματα ενώ σημαντική ήταν και η βοήθεια του ΚΤΕΛ που μετέφερε αφιλοκερδώς τους ενοίκους.

Οπως είπε ο κ.Πεπόνης, στο ξενοδοχείο εργάζονταν 17 υπάλληλοι χωρίς κανένας από αυτούς να είναι πουθενά δηλωμένος ενώ πολλοί ήταν αλλοδαποί.  Ήδη μερικοί από αυτούς έκαναν καταγγελία στον επόπτη εργασίας ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι.

«Δυστυχώς παρόλη την έπαρση της πολιτείας που μιλά για καταπολέμηση της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας, έχουμε τέτοια περιστατικά σε μια μονάδα που είναι στην πόλη του Αγίου Νικολάου, στην καρδιά δηλαδή του τουρισμού", τόνισε ο κ.Πεπόνης, προσθέτοντας:

"Είναι αδύνατο σε ένα νομό να έχει μείνει μόνο ένας ελεγκτής και μια υπάλληλος και μετά να μιλούν όλοι για προγράμματα που λειτουργούν σωστά. Φαίνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο δυστυχώς ότι  οι υποσχέσεις για ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών έχουν παραμείνει μόνο στα λόγια και στις ανακοινώσεις και το αποτέλεσμα τους είναι μηδέν. Κανένα από τα συστήματα που επαγγέλλονται οι αρμόδιοι Υπουργοί δεν λειτουργεί στην πράξη και αυτό φάνηκε με την παράνομη λειτουργία της μονάδας αυτής".

Η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΤ στην Κρήτη ευχαρίστησε δημοσίως τον Παγκρήτιο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων και προσωπικά τον πρόεδρό του  Γιώργο Πελεκανάκη για την άμεση παρέμβασή τους στη φιλοξενία των πελατών των ξενοδοχείων, με έξοδα του Συλλόγου!

Ιδού, μια εξαιρετική περίπτωση "καλής πρακτικής" που πρέπει να τιμηθεί και από το υπουργείο Τουρισμού...

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη