Έρευνα | Ξενοδοχεία πολυτελείας: Τα χειρότερα της κρίσης πέρασαν, όμως η πλήρης ανάκαμψη θα αργήσει

30-09-20 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Το 54% των πολυτελών ξενοδοχείων παγκοσμίως εκτιμούν ότι τα χειρότερα της κρίσης, που δημιούργησε η πανδημία τελείωσαν, ωστόσο θεωρούν ότι η ανάκαμψη δεν θα είναι εύκολη και ότι ο δρόμος θα μπορούσε να είναι μακρύς.

Αυτό προκύπτει από την έρευνα σε πάνω από 400 ξενοδοχεία πολυτελείας διεθνώς, που διενήργησε τον Σεπτέμβριο το Forbes Travel Guide.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 84% των ξενοδοχείων υψηλών κατηγοριών είναι πλέον πλήρως ή εν μέρει ανοιχτά στο κοινό σε σύγκριση με το 56%, που ήταν τον Ιούλιο, όταν ξεκίνησε αυτή η έρευνα. Από όσα παραμένουν κλειστά, το 63% σχεδιάζει να ανοίξει στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Περίπου το 38% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι καθυστέρησαν την επαναλειτουργία τους είτε γιατί η ζήτηση ήταν περιορισμένη, είτε λόγω των κυβερνητικών ταξιδιωτικών περιορισμών.

Αντιμέτωποι με συνεχείς προκλήσεις, τα στελέχη σε μονάδες πολυτελείας δηλώνουν πιο αποφασισμένοι από ποτέ να εξυπηρετήσουν τους πελάτες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Αυτή θα είναι μια μακρά μάχη έως ότου βρούμε τη θεραπεία για τον ιό. Συνεχίζουμε να είμαστε σε εγρήγορση και να συνεχίζουμε να εκπαιδεύουμε το προσωπικό μας για το πώς θα προστατεύει τον εαυατό του και τους επισκέπτες μας, ακολουθώντας όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες, δήλωσε ένας ξενοδόχος.

Σύμφωνα με τους διευθυντές, το προσωπικό κατάφερε να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες εργασίας. Περίπου το 60% των ερωτηθέντωνανέφεραν ότι το προσωπικό τους έχει αντιμετωπίσει είτε καλά είτε πολύ καλά τις επιπλέον ευθύνες λόγω μειωμένου προσωπικού, ενώ το 93% δήλωσε ότι υπήρξε πολύ καλή ανταπόκριση στα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Όσον αφορά τη διαχείριση των επισκεπτών, το 80% των ερωτηθέντων είπαν ότι το προσωπικό τους έχει χειριστεί σωστά ή πολύ καλά τις διαδικασίες για την ασφάλειά τους.

Τα ξενοδοχεία πολυτελείας αυτήν την περίοδο της κρίσης φιλοξενούν κυρίως επισκέπτες για λόγους αναψυχής, ενώ οι ταξιδιώτες για επαγγελματικούς λόγους έχουν περιορισθεί. Η πλειονότητα των επισκεπτών προέρχονταν από το εσωτερικό της χώρας.

Πριν από την κράτηση, εξάλλου, το 61% επικοινώνησε τηλεφωνικώς για να ζητήσει διευκρινίσεις για τη λειτουργία των ξενοδοχείων.

 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια