H εμπειρία στα ξενοδοχεία στην εποχή του κορωνοϊού – Πρωινό σε πακέτο, τέλος το μίνι-μπαρ & γυμναστική στο δωμάτιο

07-07-20 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Η διαμονή στα ξενοδοχεία έχει αλλάξει προκειμένου να ανταποκρίνεται στις αυστηρότερες προδιαγραφές για την προστασία της υγείας και τις ανάγκες κοινωνικής αποστασιοποίησης. Ήδη καταγράφονται τα πρώτα σημάδια των πιθανών τάσεων που ήρθαν για να μείνουν.

-Πρωινό σε πακέτο | Ο μπουφές εξαφανίζεται. Σύμφωνα με τη Mirror, στα νέα υγειονομικά δεδομένα, οι επισκέπτες δεν είναι δυνατόν να συνωστίζονται για να πάρουν το φαγητό τους στο μπουφέ και να επιστρέφουν σε αυτόν για να συμπληρώνουν φαγητό. Τα μπουκάλια κέτσαπ δεν θα υπάρχουν στα τραπέζια και το φαγητό θα σερβίρεται σε σφραγισμένα πακέτα.

Στο νέο ξενοδοχείο Madrid Marriott Auditorium οι επισκέπτες θα περιμένουν σε μεγάλα κυκλικά σημεία στο έδαφος προκειμένου να λαμβάνουν το πρωινό τους. Οι σερβιτόροι θα ακολουθούν συγκεκριμένη διαδρομή για να επιστρέφου στα τραπέζια και οι σεφ θα φορούν μάσκες.

Το inews μεταδίδει ότι η Intercontinental, με 6.000 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο, έχει αντικαταστήσει το μπουφέ με υπηρεσία à la carte και συσκευασμένο πρωινό.

-Ελάχιστο προσωπικό | Το αρχιτεκτονικό γραφείο του Ην. Βασιλείου Manser Practice που σχεδιάζει για τη Hilton, αναδεικνύει πώς τα ξενοδοχεία θα αλλάξουν μετά την πανδημία. Η αλληλεπίδραση μεταξύ του προσωπικού και των επισκεπτών θα διατηρηθεί στο απολύτως ελάχιστο, και θα εισαχθούν διάδρομοι μονής κατεύθυνσης ώστε να διασφαλίζουν ότι οι επισκέπτες θα παραμένουν σε αποστάσεις μεταξύ τους.

Οι ρεσεψιονίστ θα αντικατασταθούν από υπολογιστές οι οποίοι θα ελέγχουν τη θερμοκρασία των επισκεπτών και θα τους προσφέρουν οδοντόβουρτσες σε σφραγισμένες συσκευασίες. Τα κλειδιά θα αντικατασταθούν από εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα.

Τα δωμάτια θα απομονωθούν περισσότερο. Οι πόρτες θα ανοίγουν χωρίς άγγιγμα και στους τοίχους θα προστεθούν υποδοχές για την υπηρεσία δωματίου.

Μακροπρόθεσμα, τα δωμάτια θα γίνουν μεγαλύτερα και τα γυμναστήρια και οι συνεδριακές εγκαταστάσεις δεν θα κατασκευάζονται στα νέα ξενοδοχεία. Κάθε δωμάτιο θα περιλαμβάνει ποδήλατο γυμναστικής με θέα.

-Επιστρέφουν οι ανελκυστήρες χωρίς πάτημα κουμπιού | Το ξενοδοχείο Venetian στο Λας Βέγκας προτρέπει τους επισκέπτες του να χρησιμοποιούν το ασανσέρ με συνολικά όχι περισσότερα από 4 άτομα, ενώ το The Hamilton Hotel στη Ουάσιγκτον προβλέπει μέχρι 2.

Οι ανελκυστήρες χωρίς πάτημα κουμπιού δεν σταματούν σε κάθε όροφο, αλλά όσοι είναι μέσα σε αυτούς βγαίνουν ενώ κινείται. Αυτό το είδος ανελκυστήρα θα επιτρέψει στους ταξιδιώτες να μην χρειάζεται να πατούν κουμπιά ή να μοιράζονται το χώρο τους με αγνώστους.

-Τα Μινιμπαρ, το σπα και τα έξτρα μαξιλάρια/υφάσματα καταργούνται | Στο Four Seasons στη Νέα Υόρκη, το οποίο παρέμεινε ανοικτό για τη φιλοξενία του προσωπικού υγείας, τα μινιμπαρ και τα επιπλέον υφάσματα και σεντόνια καταργήθηκαν. Σε κάθε δωμάτιο, τα μαξιλάρια περιορίστηκαν σε 4 έναντι 6.

Σε πιο πολυτελή ξενοδοχεία, το CNN προβλέπει ότι στο άμεσο μέλλον δεν θα υπάρχουν σπα, γκρουπιέρηδες και παρκαδόροι.

-Καθαριότητα στο τέλος κάθε διαμονής | Κατά την είσοδο επισκεπτών στο Four Seasons, τους δίνονται 3 τσάντες. Μία για χρησιμοποιημένες πετσέτες, μία για λερωμένα σεντόνια και κουβέρτες και μία για σκουπίδια. Όταν κάποιος επισκέπτης χρειάζεται να προμηθευτεί καθαρά σεντόνια και πετσέτες, τοποθετεί τις τσάντες αυτές κοντά στην είσοδο του δωματίου και επικοινωνεί με την καθαριότητα του ξενοδοχείου. Κανείς δε μπαίνει στα δωμάτια για τον καθαρισμό τους μέχρι τη λήξη της διαμονής.

Τα δωμάτια παραμένουν άδεια για μία ολόκληρη ημέρα πριν μπουν οι νέοι επισκέπτες.

Υπάρχουν εκτιμήσεις για απομάκρυνση από την Airbnb καθώς οι ταξιδιώτες προτιμούν τις μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων που φημίζονται για την καθαριότητά τους, ενώ τα ρομπότ στην υπηρεσία της καθαριότητας μπορεί να αποτελέσουν στο μέλλον τον κανόνα.

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια