Κορωνοϊός: Αμερικανική αλυσίδα ξενοδοχείων προσφέρει ημερήσια πακέτα διαμονής για τηλεδιασκέψεις

09-04-20 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Έναν έξυπνο τρόπο διατήρησης της λειτουργίας των ξενοδοχείων της πρόκειται να θέσει σε εφαρμογή η αλυσίδα ξενοδοχείων Red Roof,  ώστε να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις του κορωνοϊού.

Η ξενοδοχειακή αλυσίδα των ΗΠΑ θα προσφέρει ημερήσιες τιμές για στελέχη και υπαλλήλους οι οποίοι εργάζονται απομακρυσμένα, προσφέροντας δωμάτια ως αυτοσχέδιους χώρους εργασίας. Μέσω του νέου προγράμματος "Work Under Our Roof", οι εργαζόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν για την εργασία τους ένα ήσυχο δωμάτιο, σε τιμές που ξεκινούν από 29 δολάρια την ημέρα. Το εν λόγω πρόγραμμα απευθύνεται μεταξύ άλλων σε εργαζόμενους που δυσκολεύονται να  πραγματοποιούν τηλεδιασκέψεις από το σπίτι τους.  

Είναι γεγονός ότι ακόμη και πριν από την πανδημία, ένας μεγάλος αριθμός Αμερικανών είχε αρχίσει να εργάζεται εξ αποστάσεως. Στις αρχές του 2020, περίπου το 3,4% του πληθυσμού των ΗΠΑ, ήτοι 4,7 εκατ. εργαζόμενοι, εργαζόταν εξ αποστάσεως, αύξηση κατά 91% την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με ανάλυση της FlexJobs και Global Workplace Analytics.

Οι χώροι εργασίας, οι βιβλιοθήκες, οι καφετέριες και άλλα μέρη στα οποία συγκεντρώνονταν οι εργαζόμενοι, κλείνουν. Η Red Roof, επιχειρώντας να συμπληρώσει αυτό το κενό, τηρώντας παράλληλα τα πρότυπα κοινωνικής αποστασιοποίησης, διαθέτει τα δωμάτιά της από τις 8 π.μ. έως τις 6 μ.μ. Δευτέρα έως Παρασκευή, ενώ επιτρέπεται και η παραμονή κατοικίδιου χωρίς επιπλέον χρέωση. 

Τα δωμάτια διαθέτουν Wi-Fi και ένα πακέτο επικοινωνίας που περιλαμβάνει δωρεάν τοπικές, υπεραστικές κλήσεις και φαξ. Άλλες παροχές περιλαμβάνουν τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης, σταθμό εργασίας και δωρεάν καφέ στο δωμάτιο.

Σημειώνεται ότι στους όρους και στις προϋποθέσεις χρήσης των δωματίων, περιλαμβάνεται η απαγόρευση συναντήσεων και η χρήση των δωματίων σε περισσότερους από δύο εργαζόμενους κάθε φορά.

Η Red Roof, εφαρμόζει ήδη το "Πρόγραμμα Υποστήριξης Φοιτητών" για τους φοιτητές των οποίων οι πανεπιστημιουπόλεις έχουν κλείσει εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, οι φοιτητές που χρειάζονται εναλλακτική στέγη μπορούν να επωφεληθούν για μια έκπτωση 30% και μια δωροκάρτα αξίας 25 δολαρίων για την αγορά βασικών αγαθών.

Ο ρόλος των ξενοδοχείων στις ΗΠΑ, παραμένει ενεργός υπό αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες.  Όμως, όπως φαίνεται, αρκετά από τα ξενοδοχεία αυτά ενδέχεται να ακολουθήσουν τα ευρωπαϊκά ξενοδοχεία, πολλά από τα οποία  έχουν μετατραπεί σε προσωρινά νοσοκομεία για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση νοσοκομειακών κλινών.

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ