Hilton: Παραιτείται από το μισθό του για το υπόλοιπο του 2020 ο διευθύνων σύμβουλος

01-04-20 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σε επίσημη ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της  Hilton Worldwide Holdings Inc.,  Christopher Nassetta , δήλωσε ότι παραιτείται από το μισθό του για το υπόλοιπο του 2020. Η απόφαση αυτή εντάσσεται στις δράσεις στις οποίες προβαίνει η εταιρεία, ώστε να ανταποκριθεί τις πρωτοφανείς προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία, τα ξενοδοχεία Hilton και το εργατικό τους δυναμικό.  

Με τα ταξίδια να βρίσκονται σε παύση παγκοσμίως, η Hilton αποφάσισε να μειώσει σημαντικά τα έξοδα και να διατηρήσει τη ρευστότητα, μειώνοντας μεταξύ άλλων και τις αμοιβές των υψηλόβαθμων στελεχών της κατά 50%. Παράλληλα, από τις 4 Απριλίου, πολλά από τα μέλη της ομάδας του Hilton θα εργάζονται με μειωμένα ωράρια ή θα ανασταλεί η εργασία τους για έως και 90 ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα εν λόγω μέλη θα διατηρήσουν την ασφαλιστική τους ικανότητα, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο ταμείο ανεργίας, ανάλογα με τις κατά τόπους κυβερνητικές αποφάσεις και ισχύοντες νόμους κάθε χώρας.  Επιπροσθέτως, τα μέλη της εταιρικής ομάδας, τα οποία βρίσκονται σε άδεια μετ’ αποδοχών, θα μειώσουν τις αποδοχές τους έως και 20% καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, οι δύσκολες αυτές αποφάσεις θα της επιτρέψουν να αντιμετωπίσει την τρέχουσα κρίση και να καλωσορίσει εργαζόμενους και επισκέπτες όντας σε καλή κατάσταση, μόλις λήξει η πανδημία του κορωνοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Hilton, μέσω ειδικών προγραμμάτων και μέσω της ενεργοποίησης του ταμείου βοήθειας των μελών της ομάδας της, προσφέρει στους υπαλλήλους της πρόσβαση σε περισσότερες από 500.000 προσωρινές θέσεις εργασίας σε περισσότερες από 30 κορυφαίες εταιρείες όπως οι Amazon, CVS, Albertsons και Walgreens.

Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι η εταιρεία βοηθά τις τοπικές και εθνικές κυβερνήσεις με την παροχή στέγης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Τέλος, όσον αφορά τους πελάτες της, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι επιστρέφει τα χρήματα όλων των κρατήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί προ ή κατά την 30η Ιουνίου.

διαβάστε ακόμα

HolidayCheck: Εκδήλωση στην Κρήτη για την τοποθέτηση των ξενοδοχείων στις γερμανόφωνες αγορές
Ε.Ξ. Ρόδου | Αίτημα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για Τμήμα Σπουδών Φιλοξενίας στη Ρόδο
H Πάρος φιλοξένησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας OPTIMIST–U13
Airbnb: Έκδοση Καλοκαιριού 2024 | Εξαιρετικές εμπειρίες από τους σπουδαιότερους θρύλους του κόσμου
Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος
Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν
Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas
Ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα για Βρετανούς πράκτορες της ΑΒΤΑ ενόψει του συνεδρίου της στο Costa Navarino
Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη