Κέρκυρα: Έγκριση για συνένωση δυο τριάστερων ξενοδοχείων και λειτουργία τους ως τετράστερο

23-03-20 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Έγκριση περιβαλλοντικών όρων για τη μετατροπή των υφιστάμενων ξενοδοχείων SIDARI GARDEN και SIDARI VILLAGE από τριών σε τεσσάρων αστέρων καθώς και τη λειτουργική τους συνένωση με τίτλο Sidari Panorama Hotel, 363 κλινών στην Κέρκυρα, έλαβε ο φορέας λειτουργίας του έργου, BOLENTACO ΛΙΜΙΤΕΔ ΕΠΕ.

Η ξενοδοχειακή μονάδα αναπτύσσεται σε οικόπεδο συνολικού εμβαδού 25.610,46 m2. Η περιοχή όπου είναι τοποθετημένη η μονάδα όπως και ο ευρύτερος περιβάλλον χώρος αυτής αποτελεί τμήμα πλαγιάς ενός λόφου. Η ξενοδοχειακή μονάδα προκύπτει από την λειτουργική ενοποίηση και αναβάθμιση, δύο υφιστάμενων και όμορων ξενοδοχείων από τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων 3* σε ένα ενιαίο λειτουργικά ξενοδοχείο 4*.

Οι ενοποιούμενες μονάδες SIDARI VILLAGE και SIDARI GARDEN, κτίστηκαν με όρους δόμησης που ισχύουν για εκτός σχεδίου περιοχή και για τουριστικές εγκαταστάσεις, οι οποίοι έχουν υλοποιηθεί από την πρώτη φάση ανάπτυξης το 2000 έως και την ολοκλήρωσή τους, σύμφωνα με τις 507/2000 και 508/2000 οικοδομικές άδειες του τμήματος εκδόσεως οικοδομικών αδειών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κέρκυρας. Το έτος 2013 πραγματοποιήθηκαν πολεοδομικές τακτοποιήσεις σύμφωνα με τον νόμο 4178/2013 και με α/α δηλώσεων 2139888 και 2139889.

Κτιριακά το τουριστικό συγκρότημα είναι αναπτυγμένο σε 13 κτίρια δύο ή τριών επιπέδων, τα οποία έχουν τοποθετηθεί αμφιθεατρικά και κλιμακωτά στο γήπεδο (λόγω της κλίσης που παρουσιάζει). Τα κτίρια χωρίζονται μεταξύ τους από την οδό προσπέλασης, η οποία λόγω των κλίσεων του συνολικού οικοπέδου το διατρέχει οφιοειδώς.

Η υποδοχή στεγάζεται στο κεντρικό κτίριο το οποίο είναι τοποθετημένο στη βόρεια πλευρά του οικοπέδου. Η μονάδα πλέον των πολλαπλών τύπων δωματίων διαθέτει εστιατόρια, bar, εξωτερικές πισίνες, παιδική πισίνα, γήπεδα τένις και μπασκετ, γυμναστήριο, παιδότοπο – παιδική χαρά.

Στην είσοδο της μονάδας υπάρχει χώρος στάθμευσης, αλλά και σε άλλες θέσεις, ώστε κανένα μεταφορικό μέσο να μην κυκλοφορεί εντός των εσωτερικών διαδρόμων του ξενοδοχείου. Πέρα από τις βασικές εγκαταστάσεις, ηλεκτρολογική, ύδρευσης, αποχέτευσης έχουν πραγματοποιηθεί εγκαταστάσεις κλιματισμού και, πυροπροστασίας κτιρίων και οικοπέδου, αυτόματου ποτίσματος των κήπων, αντλιοστάσια και εγκαταστάσεις επεξεργασίας του νερού κολύμβησης.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»