Κορωνοϊός: Τι κάνουν τα ξενοδοχεία στο Ηνωμένο Βασίλειο

20-03-20 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου σύστησε στους Βρετανούς να αποφεύγουν όλα τα μη ουσιώδη ταξίδια στο εξωτερικό για τις επόμενες 30 ημέρες για να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Επιπροσθέτως, ο πρωθυπουργός της χώρας ζήτησε από τους πολίτες να αποφύγουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις καθώς και τις κοινωνικές επαφές σε μικρότερους δημόσιους χώρους, όπως παμπ, κινηματογράφους, εστιατόρια, θέατρα, μπαρ και κλαμπ.

Ωστόσο, οι συστάσεις της κυβέρνησης δεν αναφέρουν συγκεκριμένα τα ξενοδοχεία και πολλά από αυτά παραμένουν ανοιχτά. Υπό τις παρούσες συνθήκες, τα ξενοδοχεία τα οποία αποφάσισαν να συνεχίσουν να υποδέχονται επισκέπτες,  εφαρμόζουν αυστηρά υγειονομικά μέτρα και συστήνουν στους πελάτες τους να κρατούν μεταξύ τους τις ενδεδειγμένες αποστάσεις.

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, την παύση κάθε φυσικής επαφής, όπως η χειραψία, μεταξύ των επισκεπτών και των συναδέλφων και την τήρηση του κανόνα απόστασης δύο μέτρων, καθώς και τη λήψη θερμοκρασίας κάθε υπαλλήλου που εισέρχεται στο κτίριο. Εάν ένα μέλος του προσωπικού παρουσιάσει έστω και ήπια συμπτώματα, δεν θα εισέρχεται στο ξενοδοχείο για επτά ημέρες και θα υποστηρίζεται από το επίδομα ασθενείας.

Παράλληλα, ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στον καθαρισμό, κυρίως σε επιφάνειες όπως είναι οι κάρτες-κλειδιά, τα πόμολα και οι διακόπτες των ανελκυστήρων, τα οποία καθαρίζονται με αντισηπτικό υγρό κάθε ώρα.  Τέλος, τα ξενοδοχεία παρέχουν μάσκες στους επισκέπτες που αισθάνονται ότι χρειάζονται περαιτέρω προστασία.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο