Green Key στο ξενοδοχείο Porto Palace Thessaloniki,

26-02-20 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Με το διεθνές οικολογικό σήμα Green Key καλωσορίζει το 2020 το ξενοδοχείο Porto Palace Thessaloniki, αποδεικνύοντας και επίσημα πλέον την πορεία του προς την αειφορία, αλλά και την πίστη του στα οφέλη των πράσινων ενεργειών στον τομέα της φιλοξενίας και των συναφών υπηρεσιών.

Το Green Key είναι ένα κορυφαίο πρότυπο διάκρισης στο πεδίο της περιβαλλοντικής ευθύνης, που σκοπό έχει την αύξηση τόσο της χρήσης φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών και βιώσιμων μεθόδων λειτουργίας για την επίτευξη της μέγιστης απόδοσης των πόρων, όσο και του επιπέδου περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των επισκεπτών, του προσωπικού και των προμηθευτών, ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες για την αλλαγή συμπεριφοράς όλων των εμπλεκόμενων στη βιομηχανία της φιλοξενίας.

Στην κατεύθυνση αυτή, το Porto Palace Hotel Thessaloniki έχει υιοθετήσει  σειρά ενεργειών σε όλα τα τμήματα λειτουργίας του. Ενδεικτικά αναφέρονται τα κάτωθι:

Έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία, το Porto Palace Hotel Thessaloniki, όπως τονίζει, λειτουργεί πλέον «πράσινα», υιοθετώντας μία περιβαλλοντική πολιτική, που αντικατοπτρίζει τη κατεύθυνση της διοίκησης και παράλληλα τη δέσμευσή της σε όλες τις κρίσιμες περιβαλλοντικές πτυχές όπως η ενέργεια, το νερό, τα απόβλητα, η διατροφή, διενεργώντας τακτικούς ελέγχους και εκπαιδεύσεις, που θα οδηγούν στην επίτευξη των μέγιστων στόχων αειφορικής απόδοσης.

Το Green Key δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, γνωστό ως FEE (Foundation for Environmental Education), μια διεθνή μη κυβερνητική οργάνωση με αποστολή την περιβαλλοντική εκπαίδευση ανά τον κόσμο. Διεθνής συντονιστής και διαχειριστής του Green Key είναι το FEE, ενώ εθνικός συντονιστής του προγράμματος για την Ελλάδα είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο