Mkg: Αύξηση των εσόδων στα ευρωπαϊκά ξενοδοχεία το 2019

29-01-20 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Αύξηση 2,4% παρουσίασαν τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPAR) στα ξενοδοχεία της Ευρώπης το 2019 σε σύγκριση με το 2018, παρότι οι πληρότητες παρέμειναν σταθερές (+0,3%) και διαμορφώθηκαν στο 72,9% κατά μέσο όρο.

Σύμφωνα με την mkg, η μέση ημερήσια τιμή των ευρωπαϊκών ξενοδοχείων (ADR) το 2019 σημείωσε αύξηση 1,9%, και εκτιμάται οτι αυτός ήταν ο λόγος της αύξησης RevPAR.

Τα budget ξενοδοχεία είχαν την υψηλότερη αύξηση RevPAR (+3,4%), χάρη στην αύξηση 2,9% των τιμών, ενώ ακολουθούν τα ανώτερης και ανώτατης κατηγορίας με αύξηση RevPAR 2,4%και τα μεσαίας και οικονομικά με αυξήσεις 2,3% και 2,1% αντίστοιχα.

Η mkg υπογραμμίζει οτι ο τρέχων κύκλος ανόδου των ξενοδοχειακών επιδόσεων στην Ευρώπη έχει διαρκέσει μια δεκαετία, από το 2009 όταν καταγράφηκαν οι τελευταίες απώλειες εξαιτίας της κρίσης. Ο προηγούμενος κύκλος θετικών επιδόσεων είχε διάρκεια μόνο μια πενταετία.

Σχεδόν όλες οι αγορές είχαν θετικά αποτελέσματα το 2019. Η μεγαλύτερη αύξηση RevPAR καταγράφεται στην Αυστρία (7,6%), η Ουγγαρία και το Βέλγιο ακολούθησαν με +7,1% και 6,1% αντίστοιχα, και στη συνέχεια η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία με +5% καθεμία.

Η αγορά της Γαλλίας όμως, μετά από κοινωνικές αναταραχές που επηρέασαν κυρίως το Παρίσι, όπως και η Γερμανία (RevPAR: 1,9%), είχαν χαμηλότερες επιδόσεις.

Η Ολλανδία είχε αρνητικές επιδόσεις (-0,5%) μετά από χρόνια ισχυρής ανάπτυξης.

διαβάστε ακόμα

Γιατί έρχεται σκόνη από τη Σαχάρα στην Ευρώπη;
Ημερίδα «Ο δρόμος της Ανάπτυξης – Κάνουμε πράξη την Περιφερειακή Συνείδηση» στη Μεγαλόπολη
Δήμος Ερμιονίδας: Η πρόταση με 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας
«Τρόμος» η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα; | Focus: Κυνήγι θησαυρού ο σταθμός φόρτισης
Σαντορίνη | Πλήθος ξενοδόχων στην εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό"
Τουρισμός | Mastercard Economics Institute: Κέρκυρα και Τίρανα (!) στο top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο το 2024
Σε ισχύ από τη Δευτέρα η νέα οδηγία για το περιβαλλοντικό έγκλημα
Γενική συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Τα κρίσιμα ζητήματα, που δοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων
Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία
Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών