Ανοδικά οι τιμές στα ελληνικά ξενοδοχεία τον Οκτώβριο, πλην των 4άστερων

24-12-19 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές στα ξενοδοχεία στους περισσότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας τον Οκτώβριο, εκτός από τα 4άστερα, που είχαν μείωση, σύμφωνα με τα στοιχεία του Sete Intelligence.

Η υψηλότερη τιμή κράτησης στα ξενοδοχεία 5 αστέρων εκτιμήθηκε στο Νότιο Αιγαίο με 208 € ενώ ακολούθησαν η Πελοπόννησος με 203 € και η Κεντρική Μακεδονία με 185 €. Στην Κρήτη η τιμή εκτιμήθηκε στα 166 €, στα Ιόνια Νησιά στα 153 € και στην Ήπειρο στα 146 €. Στην Κεντρική Ελλάδα η τιμή ανήλθε στα 132 € και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στα 123 €. Τέλος, στις Σποράδες η τιμή εκτιμήθηκε στα 111 € ενώ η χαμηλότερη τιμή καταγράφεται στην Δυτική Μακεδονία με 109 €.

Στα ξενοδοχεία 4 αστέρων η υψηλότερη τιμή σημειώθηκε στο Νότιο Αιγαίο με 137 € και ακολουθήσαν οι Σποράδες και η Πελοπόννησος με 102 € αντίστοιχα. Στα Ιόνια Νησιά η τιμή εκτιμήθηκε στα 96 €, στην Κρήτη και στην Ήπειρο στα 95 € αντίστοιχα και στην Κεντρική Ελλάδα στα 91 €. Τέλος, στην Κεντρική Μακεδονία η τιμή καταγράφεται στα 90 €, στην Δυτική Μακεδονία στα 89 € ενώ η χαμηλότερη τιμή καταγράφεται στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με 78 €.

Στα ξενοδοχεία 3 αστέρων η υψηλότερη τιμή σημειώθηκε στην Ήπειρο με 77 € και ακολουθήσαν το Νότιο Αιγαίο με 76 € και η Κεντρική Ελλάδα με 74 €. Στην Δυτική Μακεδονία η τιμή εκτιμήθηκε στα 72 €, στην Πελοπόννησο στα 69 €, στην Κεντρική Μακεδονία στα 68 € και στην Κρήτη στα 65 €. Χαμηλότερες ήταν οι τιμές στους υπόλοιπους προορισμούς κάτω από 60 €, με την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και τα Ιόνια Νησιά στα 57 € αντίστοιχα. Τέλος, η χαμηλότερη τιμή καταγράφηκε στις Σποράδες με 45 €.

Στα ξενοδοχεία 1-2 αστέρων η υψηλότερη τιμή σημειώθηκε στο Νότιο Αιγαίο με 59 € και Κεντρική Μακεδονία με 57 €, η Κρήτη με 55 € και η Κεντρική Μακεδονία με 53 €. Στα 50 € εκτιμήθηκε η τιμή στην η Κεντρική Ελλάδα, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και στην Δυτική Μακεδονία. Η Ήπειρος και η Κρήτη εκτιμήθηκαν στα 46 € και 43 € αντίστοιχα. Η χαμηλότερη τιμή καταγράφηκε στις Σποράδες με 40 €.

διαβάστε ακόμα

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο