Έξι αλυσίδες ξενοδοχείων κατηγορούνται για ανοχή στην σεξουαλική εκμετάλλευση

12-12-19 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Έξι μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη με κατηγορίες για ανοχή σεξουαλικής εκμετάλλευσης στις εγκαταστάσεις τους.

Μια γυναίκα που ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα υπόθεσης sex trafficking κίνησε νομικές διαδικασίες εναντίον των Hilton Worldwide Holdings, Wyndham Hotels & Resorts, Marriott International, Choice Hotels, Extended Stay America και Red Lion Hotels.

Οι κατηγορίες, οι οποίες περιλαμβάνουν βιασμό και εγκλεισμό, αφορούν έναν αριθμό ξενοδοχείων στο Όρεγκον και την Ουάσιγκτον.

Η γυναίκα η οποία κατονομάζεται στην αγωγή ως Α.Β. αναφέρει ότι έγινε αντικείμενο επαναλαμβανόμενων περιστατικών βιασμού, σωματικής κακοποίησης, λεκτικής βίας, εκμετάλλευσης, ψυχολογικού βασανισμού και εγκλεισμού σε ξενοδοχεία από τον Σεπτέμβριο του 2012 έως το Μάρτιο του 2013.

Η αγωγή αναφέρει ότι τα ξενοδοχεία όχι απλώς αγνόησαν τις απτές αποδείξεις ότι γινόταν εκμετάλλευση της γυναίκας για πληρωμένο σεξ, αλλά διευκόλυναν τη σεξουαλική εκμετάλλευση καθώς επωφελούνταν από αυτήν.

Η γυναίκα ζητεί 10 εκατ. δολάρια σε αποζημίωση από τις αλυσίδες ξενοδοχείων.

Τα ξενοδοχεία που αναφέρονται είναι τα Days Inn και Choice Hotel κοντά στο Vancouver Mall, Extended Stay America στο Βανκούβερ, Red Lion στο Σάλεμ, Residence Inn στο αεροδρόμιο του Πόρτλαντ και DoubleTree στο Πόρτλαντ.

Καμία από τις εταιρίες ξενοδοχείων δεν έχει αρνηθεί μέχρι στιγμής τις κατηγορίες, παρότι δύο εξέδωσαν ανακοινώσεις.

Η Hilton καταδικάζει κάθε μορφή ανθρώπινης εκμετάλλευσης, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αλυσίδα εξηγώντας ότι δεσμεύεται πλήρως να προστατεύει τους ανθρώπους από όλα τα είδη βίας και εκμετάλλευσης.

Η Wyndham Hotels αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι καταβάλλει προσπάθειες για την αναβάθμιση των πολιτικών της που καταδικάζουν την ανθρώπινη εκμετάλλευση εκπαιδεύοντας παράλληλα τους εργαζομένους της και τα ξενοδοχεία που διαχειρίζεται να εντοπίζουν και να αναφέρουν δραστηριότητες που σχετίζονται με το trafficking.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ