Δείτε πως θα είναι το ξενοδοχείο που θα λειτουργήσει στο ιστορικό κτίριο της Απογευματινής

14-11-19 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Το κτίριο της ιστορικής εφημερίδας "Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ", στην οδό Φειδίου, ανασχεδιάζεται και μετατρέπεται σε ένα πολυτελές signature ξενοδοχείο 4 αστέρων στην καρδιά της Αθήνας.

Σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό γραφείο gavalasarchitects.gr, που έχει αναρτήσει και τις σχετικές φωτογραφίες του ξενοδοχείου urban hotel Athens, βασική ιδέα πίσω από το ρηξικέλευθο σχεδιασμό είναι να δημιουργηθεί ένας πόλος πρασίνου και φυτικής εσωστρέφειας αλλά και εξωστρέφειας ενταγμένος σε ένα πολύ πυκνό και δομημένο αμιγώς αστικό περιβάλλον. Δημιουργούνται 35 δωμάτια και σουίτες με έντονο το υδάτινο στοιχείο, ενώ η κεντρική όψη επί της Οδού Φειδίου μετασχηματίζεται σε ένα καμβά λεκτικής υπενθύμισης του παρελθόντος.

Σημειώνεται ότι το πρώτο φύλλο της Απογευματινής κυκλοφόρησε στις 20 Οκτωβρίου 1952, με εκδότες τα αδέλφια Νάσο και Σάκη Μπότση (οι ίδιοι ήταν ταυτόχρονα και συνιδιοκτήτες της πρωινής εφημερίδας Ακρόπολις) και κρατούσαν τα ηνία της ως το θάνατό τους (πέθαναν με χρονική απόσταση 20 ημερών το 1980). Στη συνέχεια η εφημερίδα πέρασε στο Ίδρυμα Μπότση και ακολούθως στον Κώστα Σαραντόπουλο.

Για πολλά χρόνια, η Απογευματινή αποτελούσε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα εφημερίδας ποικίλης ύλης, καθώς δινόταν μεγαλύτερη βαρύτητα σε καλλιτεχνικά, αθλητικά, αστυνομικά και κοινωνικά θέματα, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τα αμιγώς πολιτικά. Αυτός ο χαρακτήρας ουδετερότητας άρχιζε να αλλάζει με τα χρόνια, παράλληλα με την κομματικοποίηση της πολιτικής ζωής. Αυτό εντάθηκε από τη μεταπολίτευση και μετά, σε συνδυασμό με την εμφάνιση και άλλων συγγενικών πολιτικά εφημερίδων και το αναπόφευκτο κυνήγι του μεριδίου αγοράς που αυτομάτως προέκυψε. Από την Απογευματινή έχουν κατά καιρούς περάσει μερικά σημαντικά ονόματα της ελληνικής δημοσιογραφίας. Η ιστορική εφημερίδα έκλεισε τον Νοέμβριο του 2010. Δέκα χρόνια μετά το κτίριο της ιστορικής εφημερίδας θα λειτουργήσει ως ξενοδοχείο. 

 

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο