ΤΕΜΕΣ | Costa Navarino: Αύξηση εσόδων και κερδών το 2018

11-09-19 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Έσοδα ύψους 71,4 εκατ. ευρώ είχε το 2018 ο όμιλος της ΤΕΜΕΣ, που διαχειρίζεται το Costa Navarino, έναντι 62,7 εκατ. ευρώ το 2017, σημειώνοντας αύξηση κατά 13,9%. Τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών και αποσβέσεων (EBITDA) του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 20,3 εκατ. ευρώ το 2018, έναντι 18,4 εκατ. ευρώ το 2017 (αύξηση 10%).

Ειδικότερα, για τα οικονομικά αποτελέσματα της ΤΕΜΕΣ, ο όμιλος αναφέρει:

«Το 2018 πραγματοποιήθηκε αύξηση του αριθμού των επισκεπτών και των διανυκτερεύσεών στα ξενοδοχεία, με αποτέλεσμα την αύξηση τόσο της πληρότητας όσο και των Μέσων Ημερήσιων Τιμών και στα δύο ξενοδοχεία στο Navarino Dunes. Επιπλέον, η επιχειρηματική δραστηριότητα γκολφ του ομίλου και της εταιρείας συνέχισε να αναπτύσσεται σταθερά και το 2018.

Οσον αφορά την επιχειρηματική δραστηριότητα πώλησης κατοικιών (επενδυτικών ακινήτων), επί του παρόντος είναι διαθέσιμα προς πώληση οικόπεδα σε ορισμένες γειτονιές στο Navarino Dunes και μονάδες κατοικιών εντός του The Westin. Η επιχειρηματική αυτή δραστηριότητα θα συνεχίσει να αποφέρει έσοδα όχι μόνο από την πώληση ολοκληρωμένων, ετοιμοπαράδοτων κατοικιών, οικοπέδων και ξενοδοχειακών κατοικιών, αλλά και από τη διαχείριση της διαδικασίας κατασκευής κατοικιών και τη διαχείριση και παροχή υπηρεσιών προς τις πωλημένες κατοικίες.

Για το έτος 2018 ο όμιλος και η εταιρεία είχαν έσοδα από τη διάθεση επενδυτικών ακινήτων, 18,8 εκατομμύρια ευρώ και 9,2 εκατομμύρια αντίστοιχα.

Τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 20,3 εκατ. ευρώ το 2018, έναντι 18,4 εκατ. ευρώ το 2017 για τον όμιλο (αύξηση 10%) και αντανακλούν τη συντονισμένη προσπάθεια για αποτελεσματική διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου και τη συνεχή βελτίωση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς του.

Τέλος, τα κέρδη χρήσεως από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν για τον όμιλο στα 8.772.809 ευρώ έναντι 2.507.781 το 2017, και για την εταιρεία στα 20.170.266 έναντι 18.309.458 ευρώ ένα χρόνο πριν».

Πηγή: eleftheriaonline.gr

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι