Ξενοδοχεία: Κοντά στην εξαγορά του "Τιτάνια" το London And Regional Properties

19-06-19 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ο βρετανικός επενδυτικός όμιλος "London And Regional Properties" φέρεται να είναι κοντά στην εξαγορά του ιστορικού ξενοδοχείου της Αθήνας "Τιτάνια". Σύμφωνα με πληροφορίες, το deal φαίνεται ότι θα κλείσει με ένα τίμημα της τάξης των 50 εκατ. ευρώ.

Η "London And Regional Properties" διαχειρίζεται κεφάλαια άνω των 9 δισ. στερλινών. Έχει ήδη παρουσία στον ξενοδοχειακό τομέα στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην ηπειρωτική Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Καραϊβική, με ένα χαρτοφυλάκιο 17.000 δωματίων. Διαθέτει επώνυμα και ανεξάρτητα ξενοδοχεία, τα οποία λειτουργεί είτε με σύμβαση διαχείρισης είτε με franchise.

Στη χώρα μας η εταιρεία έγινε γνωστή με την απόκτηση του ξενοδοχείου Amathus στη Ρόδο, με τελικό τίμημα εξαγοράς το ποσό των €30.549.524, αφαιρουμένου του χρέους της ιδιοκτήτριας εταιρείας προς τις τράπεζες που ανέρχονταν στα €23.205.000, καθώς και με την αγορά έκτασης 100 στρεμμάτων στη Μύκονο, στο Καλό Λιβάδι, όπου σχεδιάζεται η κατασκευή πεντάστερης ξενοδοχειακής μονάδας και κατοικιών.

Η London & Regional Properties, ήταν, επίσης, από τους τρεις υποψηφίους που πέρασαν στην τελική φάση για την επένδυση στο Ελληνικό.

Το ξενοδοχείο Τιτάνια διαθέτει 385 δωμάτια, με 754 κλίνες. Το καλοκαίρι του 2014, ο εκλιπών ιδιοκτήτης του Κωνσταντίνος Μαλάμος άφησε το 47% των μετοχών του ξενοδοχείου στο «Χαμόγελο του Παιδιού» με ρητό όρο  τα έσοδα από το ποσοστό αυτό του ξενοδοχείου να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών, καθώς και για μη ανάμιξη του ιδρύματος στην εκλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας. Η πλειοψηφία των μετοχών και η Διοίκηση της εταιρείας παρέμεινε στην οικογένεια Μαλάμου.

Ο Κωνσταντίνος Μαλάμος κληροδότησε, επίσης, στις δύο ανιψιές που είχε από τη μεριά της αδελφής του ένα μεγάλο μέρος της κινητής και ακίνητης περιουσίας του, μέσα στην οποία περιλαμβάνεται και η βίλα-παλάτι στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στη Μύκονο.

Διαβάστε το δημοσίευμα του Tornos News για την ιστορία του Τιτάνια (30/9/2015)

Ηνωμένα Βουστάσια, Κινηματογράφος Τιτάνια, Ξενοδοχείο Τιτάνια: Μια ιστορία 120 χρόνων...

διαβάστε ακόμα

Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά