Travelocity: Αυξημένη ζήτηση το 2019 για ξενοδοχεία Bed and breakfast

23-05-19 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σημαντική αύξηση της ζήτησης παρουσιάζουν αυτό το καλοκαίρι τα ξενοδοχεία Bed and breakfasts (B&B), που μέχρι πρότινος θεωρούνταν κόνσεπτ φιλοξενίας παλαιότερων εποχών.

Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλλεξε η Travelocity, οι διανυκτερεύσεις σε B&B έχουν αυξηθεί κατά 25% σε ετήσια βάση, στις ΗΠΑ αλλά και διεθνώς, και σε ορισμένες πόλεις των ΗΠΑ μάλιστα η ζήτηση για B&B ήταν τουλάχιστον διπλάσια από πέρυσι (Λος Άντζελες +100%, Σαν Φρανσίσκο +125%, Σικάγο +149%, Ντιτρόιτ +145% και Σαρλοτ +149%).

Τα B&B προσφέρουν τις ανέσεις ενός ξενοδοχείου σε συνδυασμό με την ατμόσφαιρα ενοικιαζόμενου διασμερίσματος, και προτιμώνται από ταξιδιώτες που επιθυμούν πιο εξατομικευμένες εμπειρίες, δήλωσε η επικεφαλής μάρκετινγκ της Travelocity, Laura Molnar.

Έπειτα από ανάλυση 10,4 εκατ. κριτικών, τα B&B αξιολογήθηκαν ως η πιο προτιμώμενη διαμονή σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, όπως η Πενσιλβανια, το Κολοράντο και η Καλιφόρνια.

Διεθνώς, η Ρώμη βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης των προορισμών με τις περισσότερες κρατήσεις σε B&B, και ακολουθεί το Λονδίνο και τμήματα του Καναδά. Στην πρώτη δεκάδα εμφανίζονται επίσης καταλύματα στην κεντρική και νότια Αμερική, με αυξημένη δημοφιλία σε πόλεις όπως το Σαν Χουάν στο το Πουέρτο Ρίκο, το Τουλουμ στο Μεξικό και το Quito στο Εκουαδόρ.

Οι ταξιδιώτες, σύμφωνα με την Travelocity, μπορούν να εξοικονομήσουν έως 200 δολάρια κατά τη διαμονή τους σε B&B, ανάλογα με τον προορισμό. Οι τιμές αυτές βάσει της μέσης ημερήσιας τιμής από την Memorial Day μέχρι και την Labor Day περιλαμβάνουν προορισμούς όπως το Λος Άντζελες και η Νέα Ορλεάνη αλλά και η Ρώμη και το Μόντρεαλ.

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια