Γεωθερμικό ενεργειακό σύστημα στο ξενοδοχείο Minoa Palace

31-03-19 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Η Περιφέρεια Κρήτης χορήγησε άδεια λειτουργίας για ίδια χρήση ενεργειακού συστήματος Θέρμανσης – Ψύξης χώρων, ανοικτού κυκλώματος, μέσω της εκμετάλλευσης της θερμότητας των γεωλογικών σχηματισμών και των νερών, επιφανειακών και υπόγειων, που δεν χαρακτηρίζονται γεωθερμικό δυναμικό, κτιρίου- ξενοδοχείου 5 αστέρων, 173 κλινών με την επωνυμία Minoa Palace Resort & Spa, της «ΤΟΜΕΣ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε», επί της παλαιάς εθνικής οδού Χανίων - Καστελίου του Δήμου Πλατανιά.

Η άδεια χορηγήθηκε με την επιφύλαξη της τήρησης των κειμένων διατάξεων που αναφέρονται στο σκεπτικό της σχετικής απόφασης και μεταξύ άλλων με τους εξής όρους:

-Να υποβληθεί γεωλογική τομή κλίμακας 1:500 (ή μεγαλύτερης) των γεωτρήσεων που ανορύχθηκαν καθώς και πλήρη στοιχεία σχετικά με τα χαρακτηριστικά τους (βάθη, ποσότητα αντλούμενου - επανεισαγόμενου νερού, θερμοκρασία άντλησης - επανεισαγωγής κτλ).

-Στα στόμια των δυο γεωτρήσεων (παραγωγικής και επανεισαγωγής) έχουν τοποθετηθεί μη μηδενιζόμενοι υδρομετρητές και θερμόμετρα. Ο χρήστης υποχρεούται στην επαναφορά του συνόλου των χρησιμοποιηθέντων νερών και με την ίδια ποιότητα στον αρχικό αποδέκτη.

-Να χρησιμοποιείται το προβλεπόμενο από την κείμενη νομοθεσία εργατοτεχνικό προσωπικό και το προσωπικό επίβλεψης και θα λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό των οχλήσεων των περιοίκων καθώς και για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζόμενων.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι