Ανακαινίστηκε το ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental Athens

25-02-19 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Στην αναδιαμόρφωση του lobby, τη δημιουργία του νέου χώρου εκδηλώσεων με φυσικό φωτισμό και την ανακαίνιση των Deluxe και Superior δωματίων του προχώρησε το ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental Athens.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ξενοδοχείου, τα δωμάτια εκσυγχρονίστηκαν σε επίπλωση και διακοσμητική γραμμή, ντύθηκαν σε γήινους τόνους σε καλύμματα, λευκά είδη και χαλιά, επενδύθηκαν στους τοίχους με δερμάτινη ταπετσαρία και διακοσμήθηκαν με αντίγραφα αυθεντικών έργων τέχνης διακεκριμένων καλλιτεχνών, σύμφωνα με την καλλιτεχνική κατεύθυνση του πεντάστερου ξενοδοχείου. 

Το lobby, με τους all day χώρους εστίασης και χαλάρωσης φωτίζεται σε τέσσερα διαφορετικά σημεία δίνοντας έμφαση σε διαφορετικές γωνιές για κάθε ώρα της ημέρας και της νύχτας. Στην είσοδο το γλυπτό του Γεωργίου Λάππα δείχνει τον δρόμο για το εσωτερικό.

Το Artlounge με ενα εντυπωσιακό μπαρ με μεγάλα stools δεσπόζει στο βάθος του χώρου και τον οριοθετεί. Στην απέναντι πλευρά του έχει στηθεί ένα ακόμη πρωτότυπο έργο τέχνης, το Micado του Kώστα Τσόκλη. Το μπαρ διαθέτει ποικιλία σε οινοπνευματώδη ποτά και το σκηνικό συμπληρώνουν οι μεγάλοι καναπέδες και οι ευρύχωρες πολυθρόνες, που καλωσορίζουν τον επισκέπτη, με ποικιλία καφέ και ροφημάτων. Δίπλα στο μπαρ, στον εξωτερικό χώρο, ένα exterior artlounge περιμένει τους επισκέπτες.

Περιμετρικά του ανοιχτού χώρου που βρίσκεται πάνω από το Ballroom και σχηματίζει ένα νοητό Π, έχει οργανωθεί χώρος για γεύματα και σνακ, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 12 τα μεσάνυχτα. Το Artbistrot διαθέτει κατάλογο γεύσεων από τη μεσογειακή και διεθνή κουζίνα, με δυνατό artistic στοιχείο του το εντυπωσιακό γλυπτό "Η γέννεση της Αφροδίτης" της Μαρίνας Καρέλλα.

Από τις 6 το απόγευμα και έως τις 2 μετά τα μεσάνυχτα, το Tobar ζωντανεύει τις βραδινές επιλογές σε ένα μπαρ -χώρο τέχνης. Το Tobar διαμορφωμένο στον ανοιχτό πλέον χώρο του lobby, έχει εσωτερικό σχεδιασμό σε γραμμές και επίπλωση με την υπογραφή του Pierre Yves Rochon και τον πίνακα – τοιχογραφία του διακεκριμένου εικαστικού – ζωγράφου Στέλιου Φαϊτάκη. Συμπληρώνοντας τον κύκλο της ανανέωσης του lobby, τα τέσσερα γλυπτά Δακτυλίδια της Zωής της Αφροδίτης Λίτη που απεικονίζουν τις τέσσερις εποχές, ήρθαν στο προσκήνιο υπογραμμίζοντας την επιλογή τέχνης του ξενοδοχείου, ξεκινώντας από το lobby και ανεβαίνοντας στα δωμάτια.

Η ανανέωση του lobby με σκοπό τη δημιουργία ξεχωριστών θεματικών σε έναν ενιαίο ευρύτερο χώρο με κοινό παρονομαστή την τέχνη, δημιούργησε έναν χώρο εκδηλώσεων με φυσικό φωτισμό που μπορεί να φιλοξενήσει έως 500 άτομα. Ο χώρος εκδηλώσεων Αφροδίτη, μπορεί να διαχωριστεί σε 5 μικρότερους χώρους ή μπορεί και να μείνει ανοιχτός, με μοναδικό διαχωρισμό βιομηχανικού ύφους κολώνες. Στην Αφροδίτη μπορούν να πραγματοποιηθούν πλήθος εκδηλώσεων, περνώντας ακόμη και σε διαφορετικές φάσεις της ίδιας εκδήλωσης (πρωινό, συνέδριο, breaks, εκδήλωση, lunch, κ.ό.κ.), χωρίς οι συμμετέχοντες να αλλάξουν χώρο.

Η αναδιαμόρφωση του lobby, η δημιουργία του νέου χώρου εκδηλώσεων με φυσικό φωτισμό και η ανακαίνιση των Deluxe και Superior δωματίων του ξενοδοχείου αποτελούν τη φυσική εξέλιξη ενός 5αστερου ξενοδοχείου που παρακολουθεί τις τάσεις της τουριστικής υποδομής παγκοσμίως και εκσυγχρονίζεται προκειμένου να ανταποκρίνεται στο υψηλό του προφίλ και στο κοσμοπολίτικο κοινό του. 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ